Чому газети доставляють так невчасно?

Цими днями до редакції «Сільського вісника» зателефонував наш постійний читач, інвалід I-ї групи з Червоної Кам’янки, 69-річний Станіслав Гаценко і поділився своїми хвилюваннями. Через видання скаржиться на роботу «Укрпошти», яка знизила рівень доставки газет у сільську місцевість.
У розмові з журналістом він пояснює, що на даний час вчасно отримує тільки «Сільський вісник», який віднедавна виходить щоп’ятниці. А що стосується загальнодержавних видань таких, як «Сільські вісті», «Бабушка» і «Робоча», то ці приходять із запізненням на три дні. І тільки дякуючи «Сільському віснику», програму читає вчасно. Та слідкує за тим, що загалом відбувається з українською пресою, і висловлює своє невдоволення роботою «Укрпошти», зокрема і роботою директора Ігоря Смілянського.
«Тиражі місцевих і загальнодержавних газет падають, — ​каже пенсіонер, — ​ціни на папір щодня ростуть. Не зрозуміло лише, чому Ігор Смілянський підвищив ціни на доставку, якщо та відбувається із суттєвим запізненням. Тому, аби якось опротестувати такі дії керманича «Укрпошти», на початку лютого у столиці відбулася нарада з представниками всеукраїнських видавництв, а також редакторами місцевих газет та журналів. На заході була прийнята спільна резолюція про те, що пан Смілянський умисно знищує українську пресу, і поштові відділення. Це важливе критичне рішення, бо через Смілянського можуть скоротити і сільських листонош, і не бачити нам газет. Мені ж важливо, щоб видання приходило у дім вчасно. А якщо отримаю його із великим запізненням, то це вже макулатура».
Бідкається Станіслав Гаценко і про те, що ще гірша ситуація з доставкою преси склалася у сусідній Ялинівці. Якщо у Червоній Кам’янці газети доставляються двічі на тиждень, то там лише раз. Але наш діалог завершує на позитивній ноті, каже, що залишається дуже задоволений читанням «Сільського вісника» і особливо соціальною та спортивною тематикою. Дякує трудовому колективу «СВ» за гарну і злагоджену роботу та говорить що, і надалі передплачуватиме районну газету.