Роботу дільничних офіцерів ще більше наблизять до людей


У рамках реформи децентралізації у трьох ОТГ на Олександрійщині буде реалізовано новий проект «Поліцейський офіцер громади», що наблизить роботу дільничних інспекторів поліції до людей на місцях. Про це нашому виданню повідомив начальник Олександрійського райвідділення поліції Віталій Кравцов.
Він особисто зустрічався з керівниками Приютівської, Новопразької та Попельнастівської об’єднаних територіальних громад — ​Андрієм Коломійцевим, Богданом Курупом та Олегом Волянським. Між обома сторонами підписано меморандум про співпрацю. Таким чином, керівники громад спільно з правоохоронцями прагнуть забезпечити території якісною роботою дільничних офіцерів, які працюватимуть (або житимуть) на їхній території. Саме об’єднані громади мають створити усі необхідні умови, щоб облаштувати дільничному комфортне робоче місце з відповідною оргтехнікою, а також, із урахуванням своїх можливостей, сприятимуть у забезпеченні працівника житлом чи автотранспортом та пально-мастильними матеріалами.

Як інформує Віталій Кравцов, заробітну плату дільничним, як і раніше, нараховуватиме нацполіція, а матеріально-технічною базою опікуватиметься кожна окрема ОТГ. Новопразька і Приютівська згодилися на облаштування приміщень для роботи та готові придбати своєму дільничному автівку. А Попельнастівська, окрім робочого місця, готова придбати дільничному власне житло, але транспортом забезпечити його не зможе.
У рамках даного проекту райвідділення оголосило конкурс на заміщення вакантних посад та введення нових для двох співробітників поліції по Приютівській та стільки ж по Новопразькій ОТГ і одного — ​у Попельнасте. Протягом двох з половиною місяців проходитиме спеціальний підготовчий конкурс, який розробили українські та міжнародні експерти з правоохоронної діяльності. За його умовами, у відборі та атестації нового дільничного братимуть участь і представники вищевказаних громад. Самі ж претенденти на дану посаду мають пройти тактичну підготовку з елементами моделювання ситуації, вивчити нові методики взаємодії поліції і громад та пройти спеціальні тестування. Новопризначеним дільничним обіцяють заробітну плату від 11 тис. грн. І з 1 серпня 2019-го вони мають приступити до виконання своїх прямих обов’язків. Зараз же весь район, а це 77 населених пунктів, обслуговує вісім дільничних інспекторів. Часто-густо вони самотужки дістаються з одного села в інше, долаючи по 50–60 км. Впровадження ж нового проекту дасть змогу поліцейським збільшити обсяг своєї роботи на даній конкретній території. А також — ​частіше звітувати перед громадою.
Тому у районному відділенні очікують, що до них звернуться самостійні, відповідальні та вмотивовані поліцейські, які мають не менше ніж дворічний стаж роботи в органах, вищу освіту та водійські права.
Наразі території громад обслуговують Віталій КРАВЦОВ (Новопразька ОТГ), Ярослав РЯБЕНЬКИЙ (Попельнастівська ОТГ) і Сергій КОРОБКО (Приютівська ОТГ).