Злочинці полюють на метал

У період з 1 по 8 квітня поточного року до Олександрійського районного відділення поліції  надійшло 128 повідомлень від громадян, з яких до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено 22. Серед кримінальних правопорушень, зареєстрованих минулого тижня, 11 крадіжок, а також інші кримінальні правопорушення. Про це повідомив начальник Олександрійського РВП Віталій Кравцов. 

  Крадіжки

3 квітня до відділення поліції надійшло повідомлення від мешканки селища Нова Прага про те, що 3 квітня 2019 року вночі невідомі викрали з двору заявниці металеві стовпчики та інший метал. За даним фактом порушено кримінальне провадження за ч. 1 ст. 185 КК України.
 4 квітня до працівників поліції звернувся потерпілий житель с. Березівки, в якого невідомі особи поцупили з території домоволодіння бензопилку. За даним фактом порушено кримінальне провадження за ч. 1 ст. 185 КК України.
 4 квітня правоохоронці зафіксували ще одне повідомлення. Надійшло воно до них від працівника «Укртелеком», який повідомив про те, що в с. Попельнасте невідомі особи скоїли крадіжку металевих опор. За даним фактом порушено кримінальне провадження за ч. 1 ст. 185 КК України.
 Того ж дня працівники поліції отримали ще чергове  повідомлення від диспетчера Одеської залізниці. Чоловік повідомив про те, що на ст. Користівка Одеської залізниці з світлофора викрали металеву драбину. За даним фактом порушено кримінальне провадження за ч. 1 ст. 185 КК України.
 7 квітня до відділення поліції надійшло повідомлення від мешканки с. Королівка про те, що вночі, шляхом вільного доступу, невідома особа викрали одного індика з подвір’я заявниці. За даним фактом порушено кримінальне провадження за ч. 1 ст. 185 КК України.
 7 квітня про відсутність мобільного телефона, який залишив заряджати у будинку, повідомив поліцейським житель с. Протопопівка. Сталося це тоді, коли він пішов до подруги, та коли повернувся,то виявив відсутність мобільного. За даним фактом порушено кримінальне провадження за ч. 1 ст. 185 КК України.
 Санкція ч. 1 ст. 185 КК України передбачає штраф від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадські роботи на строк від вісімдесяти до двохсот сорока годин, або виправні роботи на строк до двох років, або арешт на строк до шести місяців, або позбавлення волі на строк до трьох років.
 7 квітня до відділення поліції надійшло повідомлення від мешканця селища Нова Прага про те, що 6 квітня 2019 року невідома особа, шляхом пошкодження замка вхідних дверей, проникла в будинок, звідки вкрала мобільний телефон, гроші, продукти харчування. За даним фактом порушено кримінальне провадження за ч. 3 ст. 185 КК України.
 7 квітня допомоги у правоохоронців просив житель с. Костянтинівка. Чоловік стверджував, що постраждав від протиправних дій крадіїв, які шляхом відмикання замка, проникли до гаража та викрали бензокосу. За даним фактом порушено кримінальне провадження за ч. 3 ст. 185 КК України. Санкція ч. 3 ст. 185 КК України передбачає позбавлення волі на строк від трьох до шести років.