Найбільше крадіжок сталося із домоволодінь селян

У період з 14 по 21 січня поточного року до Олександрійського районного відділення поліції Олександрійського відділу поліції надійшло 74 повідомлення від громадян, з яких до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено 10. Про це повідомив начальник Олександрійського РВП Віталій Кравцов. Серед кримінальних правопорушень, зареєстрованих минулого тижня, 4 крадіжки, а також інші кримінальні правопорушення.
  Крадіжки
17.01.2019 року до відділення поліції надійшло повідомлення від мешканки селища Нова Прага про те, що в ніч на 17 січня невідома особа викрала з території її домоволодіння металеву драбину. За даним фактом порушено кримінальне провадження за ч. 1 ст. 185 КК України.

20.01.2019 року про крадіжку двох мобільних телефонів невідомими особами із власного помешкання жительки с. Протопопівка правоохоронцям сповістила сама потерпіла. За даним фактом порушено кримінальне провадження за ч. 1 ст. 185 КК України.
Санкція ч. 1 ст. 185 КК України передбачає штраф від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадські роботи на строк від вісімдесяти до двохсот сорока годин, або виправні роботи на строк до двох років, або арешт на строк до шести місяців, або позбавлення волі на строк до трьох років.
14.01.2019 року мобільний телефон та посуд став наживою крадіїв, які поцупили їх із будинку потерпілої жительки с. Головківка. За даним фактом працівники поліції, до яких із відповідною заявою звернулася постраждала, порушили кримінальне провадження за ч. 3 ст. 185 КК України. 
28.12.2018 року правоохоронці зафіксували звернення, яке надійшло до них від жителя м. Олександрія. У ньому чоловік повідомив про крадіжку невідомою особою металевих виробів, які вона викрала із його нежитлового будинку, що розташований у селищі Нова Прага, шляхом пошкодження вхідних дверей.За даним фактом порушено кримінальне провадження за ч. 3 ст. 185 КК України.
Санкція ч. 3 ст. 185 КК України передбачає позбавлення волі на строк від трьох до шести років.