«Серпневий зорепад — 2018: Кантрі-крос, Національний рекорд та виступ групи «Скай». На Олександрійщині відбувся грандіозний фестиваль


11 серпня гостинна головківська земля радо приймала учасників та гостей дев’ятого фестивалю художньої самодіяльності «Серпневий зорепад».
Засновником і організатором якого традиційно виступає ТОВ «УкрАгроКом» при активній підтримці народного депутата України Анатолія Кузьменка.
На стадіоні у с. Головківка Приютівської ОТГ, де відбулося офіційне відкриття фестивалю, зібралися тисячі поціновувачів щирої української пісні, які не лише вщент заполонили глядацькі трибуни стадіону, а й розмістилися вздовж них.
Вітання 41 творчому колективу, учасники якого цього дня прибули до Головківки із різних куточків Кіровоградщини та Дніпропетровщини, зі сцени адресував Анатолій Кузьменко:
— Дорогі односельці, земляки, гості!
Дозвольте привітати усіх вас із відкриттям дев’ятого «Серпневого зорепаду». Надзвичайно приємно, що з кожним роком збільшується кількість учасників фестивалю. З моменту свого існування «Серпневий зорепад» тричі проходив у с. Головківка, згодом відбувався у Михайлівці, Новій Празі, Шарівці, Пантазіївці, у 2017 році — у с. Рівне Новоукраїнського району, а нині Головківці знову випала честь приймати «Серпневий зорепад». Нехай сьогодні переможе найкращий колектив. Бажаю всім добра, здоров’я та благополуччя.
Низку привітань продовжили й інші почесні гості, серед яких перший заступник голови обласної державної адміністрації Сергій Коваленко, голова Приютівської ОТГ Андрій Коломійцев, Олександрійський міський голова Степан Цапюк, фінансовий директор ТОВ «УкрАгроКом» Павло Фесюк.


Далі програму фестивалю відкрили виступи колективів художньої самодіяльності. В цей же час поважне журі «Серпневого зорепаду», до складу якого увійшли, зокрема, і організатори заходу вирушило визначати переможців конкурсу столів «Фантазії навколо завиванців».
Із запальними піснями, щедрими частуваннями та гарними розповідями про мальовничі куточки свого краю їх зустрічали біля своїх наметів представники сіл і селищ Кіровоградщини та Дніпропетровщини.
Варто зазначити, що райони-учасники фестивалю старанно готувалися до конкурсу, тож продемонстрували не лише гарні кулінарні здібності у приготуванні смачних страв української кухні, а й креативно підійшли до оформлення столів із наїдками. А тому останні вражали не лише різноманітністю та вишуканістю страв, а й своїми формами.
— Як завжди, учасники кулінарного конкурсу приготували дуже смачні і оригінальні страви. Для Приютівської об’єднаної територіальної громади, яка вперше приймає «Серпневий зорепад» на своїй території, це надзвичайно важлива і відповідальна подія, до якої готувалися довго і наполегливо. Головна мета, яку ми переслідували — зробити цікавим свято для учасників, гостей фестивалю, малечі, — зазначив Андрій Коломійцев.
Дійсно, організаторам фестивалю «Серпневий зорепад» це вдалося. Адже на святі кожен міг знайти собі заняття відповідно до власних вподобань. Тут діяло безліч фотозон, де присутні залюбки фотографувалися на згадку. Люб’язно запрошували до своїх торговельних наметів і майстри декоративно-ужиткового мистецтва, які пропонували гостям заходу придбати вироби із дерева, бісеру, інтер’єрні іграшки та багато інших цікавинок.
Для малечі було організовано атракціони, надувні батути, каруселі, які стали на святі для хлопчиків та дівчаток головним місцем розваг. А той, хто зголоднів міг придбати за доступними цінами та скуштувати смачного шашлику, випити холодного пива, безалкогольних напоїв чи поласувати морозивом.
А тим часом на головній сцені один за одним змінювалися виступи творчих колективів, окремих солістів, дуетів. Виступи учасників фестивалю приємно вражали розмаїттям костюмів, рівнем виконавської майстерності, тембром звучання голосів, до найпотаємніших струн людської душі торкалися і слова пісень, що лунали навколо.
Крім того, цього дня у Головківці в рамках проведення «Серпневого зорепаду» відбувся кантрі-крос, під час якого було визначено переможців, а також встановлено Національний рекорд із підняття «1000 швидких підйомів «Аполлон Аксель». Словом, на Головківщині вирувало свято.


Близько восьмої години вечора, присутні затамували подих в очікуванні оголошення результатів фестивалю. Журі було досить складно обрати кращих з кращих, адже всі учасники «Серпневого зорепаду» викладалися на повну, щоб посісти призові місця. Та все ж у ході обговорення та ретельного відбору, журі одноголосно дійшло спільного висновку.
Так, кухарі-умільці із П’ятихатського району Дніпропетровської області стали переможцями та отримали грошову винагороду у розмірі 5 тис. грн за приготування найсмачніших завиванців, які вони представили на фестивалі. Приз глядацьких симпатій та 5 тис. грн отримав дует «Два куми» з с. Чечеліївка Петрівського району. Спеціальну відзнаку журі, диплом та 5 тис. грн. отримав аматорський вокальний колектив «Надія» Цукрозаводського БК. Варто зазначити, що пісня у виконанні учасників «Надії» дуже сподобалася гостям фестивалю, тож вони просили повторно виконати її на біс.


Проте, головна інтрига зберігалася аж до моменту оголошення головного переможця, якому відповідно до традицій фестивалю, випадає честь приймати на своїй території наступний «Серпневий зорепад». Цю приємну місію виконав Анатолій Кузьменко. Він повідомив, що цьогорічною переможницею «Серпневого зорепаду» стала талановита олександрійська співачка Оксана Цуркан, тож привітав її з перемогою та вручив диплом і Сертифікат на 20 тис. грн. Наступного року в Олександрії відбудеться 10‑й ювілейний фестиваль «Серпневий зорепад».
Родзинкою заходу був довгоочікуваний виступ гурту «Скай», пісні якого публіка охоче наспівувала, емоції зашкалювали, додому не поспішав ніхто. Завершальним акордом цьогорічного святкування «Серпневого зорепаду» став яскравий феєрверк, який розлився різнобарв’ям кольорів у літньому зоряному небі с. Головківки.

Альбом