Летять роки і їм немає спину…

Мало, хто зробив так багато для людей, і мало, про кого сказано так багато позитивного, як про Анатолія Кузьменка  — ​ героя свого часу,  Людину – ​ легенду, бізнесмена, політика, мецената. Здавалося б, про нього написано все, що можна сказати про людину з великим серцем, патріота, справжнього сина свого народу, мудрого керівника, вмілого управлінця і працелюба, безмежно люблячого свою родину й землю – ​матінку.
Між тим, знову маємо приємну нагоду поговорити про славного земляка, чиї справи, думки і вчинки продовжують бути прикладом для численних його послідовників. Послідовників у бізнесі, громадській роботі і благодійництві. 
У ці ді Анатолій Кузьменко відзначає свій День народження.

Кажуть, що літній колос дозріває для хліба, для краси народжується квітка, а людина – для добра і щастя на землі. Наш земляк – постать добре відома не лише на Кіровоградщині, а й на рівні держави. Його знають, як одного з кращих організаторів сільськогосподарського виробництва, а нині - як депутата Верховної Ради України.

Свою трудову стежину Анатолій Іванович розпочав у далекому 1970 році, а в 2000-му заснував одне з найбільших агропідприємств Кіровоградщини – «УкрАгроКом». Компанія з добре відомою назвою, що заснована в Олександрійському районі, щороку входить до рейтингу 100 найкращих та найпотужніших аграрних підприємств країни у проекті «Аграрна еліта України».
Незважаючи на економічні негаразди і погодні умови, агрокомівці з року в рік нарощують виробничі потужності; збільшують площу орендованих земель; досягають найвищих показників у рослинництві і тваринництві не лише в районі, але й в області; будують сучасні підприємства; створюють нові робочі місця для мешканців сіл.
Тут вміють робити все – сіяти, вирощувати, зберігати, переробляти, ремонтувати, будувати, розвивати, підтримувати і надихати. Соціальна відповідальність компанії – це відновлення роботи дитячих садочків, відкриття спортивних і дитячих майданчиків, прокладання газопроводів, ремонт доріг, забезпечення учнів шкільними автобусами і новими партами, та вже традиційні змагання та фестивалі. - Один зтаких - “Серпневий зорепад”, що започаткований дев’ять років тому,  цьогоріч знову пройде на малій батьківщині Анатолія Івановича та за його спонсорської підтримки в селі Головківка, про яке говорять: справжній куточок Європи. Саме за господарювання Анатолія Івановича його рідне село стало зразковим, красивим, заможним.
Загалом, компанія «УкрАгроКом» за час свого існування реалізувала сотні різноманітних соціально – економічних проектів і сотні тисяч добрих справ. І як нагорода за це - лише теплі відгуки і вдячність людей. А це означає, що Анатолій Кузьменко і його команда рухаються у правильному напрямку, бо головне для них – людина праці. Служити людям - його кредо, а це нелегка праця, яка потребує справжньої самовіддачі. І нині, маючи поважний статус депутата Верховної Ради та працюючи на законодавчому полі, він продовжує бути своїм серед своїх, таким же відкритим, щирим і людяним. Багато є успішних своїми статками бізнесменів, але далеко не всі готові допомагати людям і творити добро. У цьому сенсі – Анатолій Кузьменко - постать особлива. Жити за Божим заповітом для нього, як просто дихати – життєво важливо.
Тож вкотре хочеться сказати найщиріші слова подяки Анатолію Івановичу, який з повною віддачею працює на користь людей і нашої степової перлини – Кіровоградщини. Він продовжує бути меценатом, який підтримує талановиту молодь і дбає про тих, кому доля надсилає нелегкі випробування –родинам учасників АТО, постраждалим жителям м. Балаклія і прилеглих сіл, військовим частинам у зоні проведення АТО.  Не злічити усіх добрих справ, що проростають благодатним зерном і стають щедрим врожаєм на полі людської вдячності..
За довгий трудовий і життєвий шлях пройдено немало доріг, пережито різних подій – радісних і сумних. Було всякого, бо життя прожити - не поле перейти. Але, яке то щастя, коли вдома на тебе чекають! Для Анатолія Івановича сім’я – то святе, найбільша цінність, бо тут його завжди розуміють і підтримують. Вже понад чотири десятиліття, вірною супутницею у житті, надійною берегинею роду є дружина Лідія Іванівна, яка свій день народження також святкує 29 липня. Так розпорядилася доля, що цей день в родині Анатолія Івановича - особливий, по - справжньому бажаний! Бо знову збереться уся велика рідня, і домівка наповниться дитячим сміхом, щирими посмішками, вітальними словами, що йдуть з глибини душі. І так незмінно - з року в рік, упродовж усього їхнього подружнього життя.
У цей сонячний літній день, сповнений сердечних вітань, ніжних обіймів, до численних вітань приєднується вся щаслива когорта працівників групи компанії «УкрАгроКом» і наш маленький редакційний колектив. Щиро зичимо іменинникам щасливої долі! Нехай благословляє Господь кожну хвилину Вашого життя! Здоров’я Вам, радості на довгі щасливі роки!
З повагою
редакція газети «Сільський вісник».