У Червоній Кам’янці відкрито спортивний майданчик


Радісна та довгоочікувана подія зібрала 10 липня на території Червонокам’янського навчально-виховного об’єднання великих і малих жителів села, які прийшли сюди з нагоди відкриття нового сучасного майданчика із штучним покриттям для гри в міні-футбол. Участь у заході також взяли Червонокам’янський сільський голова Тетяна Бессараб, директор навчального закладу Олександр Голобок.

Розділити радість такої урочистої події із червонокам’янцями у населений пункт цього дня завітали почесні гості – ​голова обласної державної адміністрації Сергій Кузьменко, перший заступник голови районної державної адміністрації Юрій Коваль, голова районної ради Ольга Коріненко.
Роботи із спорудження спортивного майданчика були розпочаті у листопаді 2017 року в рамках реалізації державної програми будівництва спортивних майданчиків на території Кіровоградщини. Фінансування здійснювалося пропорційно – ​коштами державного та районного бюджетів (50 на 50), загальна вартість робіт  склала майже 1,5 млн. грн. 
Вітаючи жителів Червоної Кам’янки із такою непересічною подією, Сергій Кузьменко наголосив на тому, що спортивний майданчик слугуватиме місцевій молоді чудовою можливістю для занять спортом, а громаді – ​плекати здорове покоління, яке розбудовуватиме сильну Україну.
Далі Сергій Кузьменко здійснив першу подачу футбольним м’ячем, засвідчивши таким чином відкриття товариського матчу першого Червонокам’янського футбольного сезону.
Спілкуючись з журналістами, очільник області зазначив:
«Мене переповнюють приємні відчуття, я роблю це із задоволенням, адже свого часу не уявляв власного життя без шкіряного м’яча. Готовий і надалі виконувати почесну місію – ​відкривати чергові спортивні майданчики на Кіровоградщині та отримувати задоволення від того, що наші діти матимуть чудові можливості для гри у футбол».
Запальними хореографічними композиціями присутніх порадували місцеві хореографічні колективи «Stand up» та «Азарт».
На завершення заходу учасники заходу мали змогу переглянути футбольний товариський матч, а діти – ​посмакувати морозивом.

До речі, аналогічний спортмайданчик відкрили на минулому тижні у селі Красносілля Олександрівського району.
Проект реалізовано в рамках регіональної ініціативи «Здоров’я наших дітей». На будівництво майданчика залучили кошти районного бюджету, Красносільскої сільської ради, а також спонсорську допомогу місцевих господарств «Сокіл», «Москаленка», «Київська Русь» та «Цибулівське ХПП». Загальна вартість об’єкту склала трохи більше 950 тисяч гривень. Відкриваючи майданчик, Сергій Кузьменко підкреслив, що це яскравий приклад децентралізації, коли громада самостійно приймає рішення, що будувати на своїй території. 
«Політика децентралізації, яка зараз проводиться в країні, дає можливість громаді самостійно приймати рішення. Будівництво спортмайданчика – ​це яскравий приклад децентралізації, що ініційована Президентом України» – ​наголосив посадовець.