Не забудьте пройти профобстеження

З 25 квітня в районі розпочав роботу пересувний флюорограф. Тож мешканці населених пунктів мають змогу пройти безкоштовне профілактичне обстеження. Щоб охопити якомога більше категорій сільських жителів, здійснюється підвезення із населених пунктів, куди не доїжджають фахівці. Одночасно із флюорографом виїздить і бригада лікарів, у складі якої сімейний лікар, акушер, за потреби – ​невролог. Такі планові заходи вживаються з метою максимального підвищення ефективності виїздів та охоплення найбільшої кількості населення.

Вже не перший рік на Олександрійщині запроваджено роботу пересувного флюорографа. Протягом останнього часу у зв’язку із високим рівнем захворюваності населення на туберкульоз таке обстеження далеко не зайве. – ​У той же час, як свідчить аналіз, населення не дуже поспішає на такі огляди, – ​зазначає головний лікар центру первинної медичної допомоги району Олександр Гірник. – ​За п’ять днів, станом на 3 травня, флюорограф побував у п’яти селах, де пройшли обстеження 543 чоловіка. У той же час у 2016 році цей показник був значно вищим – ​808. Всього планувалося обстежити 4240 осіб. Однак, якщо взяти ті населені пункти, де вже побували фахівці, то маємо такі результати: Червона Кам’янка – ​194 (підлягають огляду 400), Щасливе – ​117 (150), Добронадіївка – ​96 (150), Улянівка – ​68 (120), Попельнасте – ​68 (120). Тому закликаю жителів району не бути байдужими до свого здоров’я і пройти обстеження. Зверніть увагу на змінений графік роботи флюорографа. Пам’ятайте, що туберкульоз – ​це небезпечне інфекційне захворювання, і передається переважно повітряно-крапельним шляхом від хворої людини до здорової.

ГРАФІК

роботи пересувного флюорографа в травні

Ізмайлівка – ​7 травня, Головківка – ​8 травня, Нова Прага – ​10–12 травня, Шарівка – ​14 травня, Костянтинівка – ​15 травня, Косівка – ​16 травня, Протопопівка – ​17 травня, Приютівка – ​18–19 травня, Войнівка – ​21 травня, Недогарки – ​22 травня, Лікарівка – ​23 травня, Олександрівка – ​24 травня, Андріївка – ​25 травня.