На зльоті молодих вчителів привітала колег Наталія Бугайова

28 березня у Кропивницькому відбувся традиційний обласний зліт молодих вчителів. Цьогоріч присвячений 100-річчю від дня народження видатного педагога і вченого – ​колишнього директора Павлиської школи Василя Сухомлинського. Об’єднав 58 молодих вчителів з усієї області. Найбільшу делегацію представив Кропивницький – ​7 осіб та Олександрія – ​5. Від кожного району області було по 2–3 вчителя.
У заході традиційно брали участь молоді педагоги, які працюють перший рік у навчальних закладах, а також переможці конкурсу “Учитель року ”, лауреати обласних премій, ветерани освітянської ниви, студенти і викладачі педагогічних ВНЗ Кіровоградщини.
Пленарне засідання відкрив голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко і привітав учасників. Він акцентував, що 100-річчя Василя Сухомлинського є непересічною подією для педагогів Кіровоградщини. “Василь Олександрович дуже влучно сказав, що для того, аби зробити світ кращим, не треба багато ресурсів і можливостей. Треба просто любити людей і свою справу. Сьогодні у вас таке ж завдання – ​своєю любов’ю, толерантністю, власним прикладом навчати нових вчителів, лікарів, інженерів, вчених і президентів, які робитимуть нашу країну успішною і сильною”, – ​наголосив губернатор.

Треба сказати, що Олександрійський район цього року на зльоті представив тільки Євген Кіркілевський – ​вчитель фізкультури Попельнастівської школи. А от педагогічним досвідом з молодими педагогами краю поділилася наша славна землячка – ​Наталія Бугайова з Нової Праги. Була запрошена на захід, як цьогорічний переможець обласного етапу «Вчитель року‑2018» та лауреат обласної премії ім. В. Сухомлинського. Гарні настанови й привітання прозвучали від неї молодим вчителям, а також була передана символічна книга знань та мудра сова.
Зазначимо, що учасники зльоту в перший день переглянули в Кропивницькому документальний фільм про Василя Сухомлинського “Світлий Геній Павлиша”, послухали спогади про видатного земляка його колег та настанови вчителів Кіровоградщини, та рушили до столиці, де захід продовжився. Вчителі-початківці мали змогу там зустрітися з донькою Василя Сухомлинського – ​Ольгою, професоркою, заслуженою діячкою науки і техніки України.
Наш кор.