Відкрито пам’ятну дошку славному земляку Федору Плотніру

«Він скромно жив, без почестей і слави, в труді щоденнім, в праці копіткій, щоб ми своє коріння добре знали й не забували рід славетний свій». Саме ці слова Світлана Сафронова із Нової Праги присвятила своєму славному земляку Федору Миколайовичу Плотніру. І прозвучали вони 11 квітня під час відкриття пам’ятної дошки на приміщенні музичної школи у Новій Празі.
Ветеран Другої світової війни, в’язень фашистських концтаборів, потім відомий краєзнавець та літописець свого рідного краю, лауреат обласної премії ім. В. Ястребова та досить цікава особистість – ​таким був Федір Миколайович. Він «зліпив» себе сам. Наперекір тернистому шляху та під час не тільки не розумінню, а прямій протидії влади він вів пошук, збирав історичні перлини нашого краю, вивчав минуле та часто був пророком у майбутнє. Таким він запам’ятався нам. Тож відповідно до плану роботи ради районної організації ветеранів України та за доброї волі керівництва Новопразької селищної ради і погодження депутатського активу селища було виготовлено, встановлено та урочисто відкрито цю пам’ятну дошку.

Дату відкриття обрали невипадково. Цього дня світова спільнота вшановує пам’ять в’язнів нацистських концтаборів. До всього ж, у цьому році виповнюється 100 років від дня народження нашого знаменитого «діда Плотніра». Тож ми, його земляки, не могли не вшанувати світлу пам’ять і залишити згадку про нього для багатьох юних новопразьців. У заходах взяли участь керівники районної державної адміністрації, Новопразької селищної ради, депутати районної та селищної ради, члени президії ради районної та первинної організації ветеранів України, учнівська молодь та жителі селища. 
Перед присутніми виступили перший заступник голови райдержадміністрації Юрій Коваль, селищний голова Ольга Горбенко та голова ради районної організації ветеранів України Олександр Голуб.
Право відкрити дошку було надано учням Новопразького НВО Артуру Ткаченку та Артему Александрову.
А потім усі учасники з цікавістю переглядали досить велику експозицію творів Федора Миколайовича Плотніра з історії Нової Праги та району, яку розгорнули працівники місцевої бібліотеки. Для окремих учасників таке знайомство відбулося вперше, але будемо вважати що не востаннє.

Прес-служба ради районної організації ветеранів.