Ми – ​нащадки славних козаків


Упродовж двох днів, 17–18 травня, на базі Головківського НВК, що на території Головківської сільської громади, тривав перший (районний) етап дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»), в якій взяли участь 19 команд з різних куточків Олександрійщини.
Організатори заходу подбали про те, щоб конкурсна програма була насиченою та цікавою. Першого дня учасники змагалися зі стрільби із пневматичної зброї та презентували творчо-мистецькі завдання, звітували про «Добре діло» та взяли участь у ватрі «Слава героям!».

18 травня рої демонстрували свої вміння з надання першої долікарської допомоги та випробовували свою долю на туристсько-спортивній смузі перешкод, яка включала етапи: переправа через річку по колоді; переправа через річку по паралельних мотузках; «маятник»; подолання заболоченої ділянки по жердинах; подолання заболоченої ділянки по купинах; рух по-пластунськи з обмеженою висотою (підлаз). Усі конкурсні завдання показали ґрунтовну підготовку команд до змагань, згуртованість, бажання перемогти.
За підсумками І (районного) етапу дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») перемогу здобув рій імені Богдана Хмельницького Новопразького НВК, ІІ місце – ​рій «Козаки» Улянівської ЗШ І–ІІІ ступенів, ІІІ місце – ​рій «Чайка» Користівської ЗШ І–ІІІ ступенів.
Переможці були нагороджені грамотою відділу освіти, комплектом футболок із логотипом гри «Джура» та сертифікатом на суму 1900 грн. для придбання спортивно-туристичного обладнання. Срібні призери нагороджені грамотою відділу освіти та сертифікатом на суму 1200 грн., бронзові призери – ​грамотою відділу освіти та сертифікатом на суму 1000 грн.
Всі рої-учасники були нагороджені дипломами відділу освіти за участь у грі та сертифікатами на суму 350 грн. Подарунки та призи надані за підтримки Олександрійської райдержадміністрації.
З гарними враженнями від гостинної головківської землі, зі шквалом вируючих емоцій, засмаглі, з грандіозними планами на майбутні перемоги учасники змагань повернулись до домівок.
Гостями дводенних змагань були: голова Олександрійської райдержадміністрації Б. Куруп, перший заступник голови Олександрійської райдержадміністрації Ю. Коваль, заступник голови райдержадміністрації О. Безкровний, завідувач методичного кабінету відділу освіти Т. Мартюшина, підполковник С. Садчиков та старший сержант О. Відякін військової частини № 3006, сільський голова Т. Кузьменко, директор Головківського НВК А. Куруп та інші представники громадськості.
Н. Ляшко