Забезпечення якісним харчуванням дітей у закладах освіти – одне із основних завдань керівників територій

У чотирьох районах області - Кіровоградському, Бобринецькому, Компаніївському та Олександрійському виявлено  найбільше порушень під час перевірки у  навчальних закладах організації харчування дітей та дотримання санітарного законодавства на харчоблоках.  Про це повідомив під час апаратної наради в  Кіровоградській ОДА начальник головного управління Держпродспоживслужби в області Ігор Бойчук.  Інформуючи, зокрема, про те, як виконується в області  важлива складова проекту «Здоров’я наших дітей», посадовець зазначив, що при райдержадміністраціях та міськвиконкомах були створені спеціальні робочі групи, які перевірили у навчальних закладах організацію харчування дітей та дотримання санітарного законодавства на харчоблоках. В результаті -  виявили низку порушень та недоліків.

Зокрема, за словами посадовця, фахівцями були виявлені факти недотримання термінів реалізації харчових продуктів, а також прийому продовольчої сировини без супровідних документів, що підтверджують її походження і безпечність. Є проблеми в школах і дитсадках із обладнанням для харчоблоків – недостатня кількість холодильників, духові шафи експлуатують без обов’язкової метрологічної перевірки. Серед інших порушень посадовець назвав випадки недотримання термінів проходження медоглядів працівниками харчоблоків, відсутність гарячої проточної води. Стосовно організації процесу харчування в навчальних закладах комісії виявили такі недоліки: не визначено відповідальних осіб, не дотримується асортимент продукції в шкільних буфетах, не коректно ведеться відповідна обліково-звітна документація, не дотримуються правил проведення дезінфекції тощо.
За результатами обстежень, керівникам закладів надані відповідні рекомендації, проводиться робота стосовно усунення виявлених порушень.
Голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко акцентував увагу керівників територій на важливості якісної організації здорового харчування дітей у навчальних закладах.  
- У питанні здоров’я дітей Кіровоградщини має бути зроблено все, що ми на сьогодні можемо зробити, - підкреслив Сергій Кузьменко очільникам райдержадміністрацій та міськвиконкомів. - Це ваша особиста відповідальність. Не так багато в районах шкіл, тому у вас є можливість поїхати в кожну і перевірити.
Голова облдержадміністрації доручив продовжити роботу відповідних моніторингових груп під час оздоровчої кампанії дітей, яка невдовзі розпочнеться, а також ще раз перевірити навчальні заклади, де було виявлено порушення.
Нагадаємо, обласний проект «Здоров’я наших дітей»,ініційований головою облдержадміністрації Сергієм Кузьменком. 
За матеріалами сайту ОДА.