Для бандурівських школярів відремонтують дорогу

Початок навчального року не за горами. А куди ж і як будуть підвозитися на навчання учні Бандурівської школи, яку цьогоріч, у червні місяці, було ліквідовано. Разом із придбанням автобуса для перевезення школярів до іншого навчального закладу постало питання вкрай жахливого стану дороги, по якій він курсуватиме. І ось на останній сесії, а саме 28 липня, було прийняте рішення про виділення 180 тис. грн. із районного бюджету на ремонт ділянки автошляху Ясинуватка - Березівка між Бандурівкою та Протопопівкою протяжністю 6,4 км.

Саме цим маршрутом на новенькому комфортабельному автобусі підвозитимуть бандурівських школярів до Користівської школи, яка отримає шкільний транспорт до початку нового навчального року. Поки що 15 із 22 учнів погодилися навчатися у Приютівці, а решта – ще визначаються. Щодня школярикам доведеться долати близько 15 кілометрів шляху зранку, і стільки ж після занять.
Нагадаємо, що нові автобуси ПАЗи для підвезення школярів до навчальних закладів отримають також Головківський та Новопразький НВК, Попельнастівська ЗОШ. На дороговартісне придбання для шкіл Олександрійському району з бюджету області виділили 2,8 мільйона гривень, що становить 50% суми необхідної на придбання чотирьох автобусів. Решту суми поміж собою розподілили сільські ради, які виділили по 300 тисяч гривень та районний бюджет, який виділив 1 мільйон 280 тисяч гривень. Кошти на співфінансування у сумі 100 тис. грн. виділила зі свого бюджету і Бандурівська сільська рада.