Куколівчани - в числі перших

На Олександрійщині стартували жнива і господарства, на чиїх полях колосяться дозрілі культури, розпочали жнивну компанію. Одним з них є базове підприємство села Куколівка - ТОВ «Степ», трудівники якого ще на початку тижня розпочали збір урожаю, зокрема ярого ячменю. Задіяні у цій справі 3 комбайни  «CLAAS Tucano».  За кермом хлібороби, які вже понад десятиліття заходять в жнивні загінки, а поряд помічники, які набувають досвіду під керівництвом більш досвідчених колег.

Зібране з полів збіжжя перевозять на територію товариства на чотирьох вантажних автомобілях – трьох марки КАМАЗ та одному МАЗі. Загалом на жнивах задіяна більшість з 40  працівників товариства.

- Що ж до врожаю, то сподіваємось на краще, але відсутність дощів восени минулого року несприятливо вплинули на урожай, ситуацію погіршили надмірні опади навесні, які спричинили хвороби рослин. І хоча останнім часом погода стабілізувалася, деяку частку врожаю ми вже втратили, - розповідає Максим Замрика, головний агроном ТОВ «Степ».


У планах трудівників товариства за сприятливих погодних умов завершити жнивну кампанію та зібрати врожай за два тижні. Слід зазначити, що на полях ТОВ «Степ», в основному, вирощують  озиму пшеницю, ярий ячмінь, кукурудзу, соняшник, сою, суданку та інші культури.