25 червня Олександрійська підстанція центру екстреної медичної допомоги отримала новий автомобіль

Олександрійська підстанція центру екстреної медичної допомоги отримала новий автомобіль
25 червня відбулася важлива і приємна для Олександрійської громади подія. Про це інформує фейсбук сторінка "Олександрійська міська рада"
Олександрійська підстанція №5 комунального некомерційного підприємства «Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф у Кіровоградській області Кіровоградської обласної ради» отримала новий сучасний комфортабельний автомобіль екстреної медичної допомоги.
Урочиста передача ключів та документів від медичної машини відбулася біля міської ради в присутності помічника народного депутата України Олега Воронька від партії «Слуга народу» Катерини Бердовської, заступників міського голови Юрія Шклярука та Ірини Чемерис, завідувачки підстанції Ольги Кочерги, голови фракції партії «Слуга народу» в Олександрійській міській раді Олега Носова, медпрацівників станції екстреної медичної допомоги та  представників міської ради.
Звертаючись до присутніх, Юрій Шклярук зазначив: «Завдяки програмі Уряду наша станція отримала сучасний автомобіль марки «Peugeot», технологічний, обладнаний усім необхідним, щоб рятувати життя мешканців громади. Наша область одержала 43 таких автомобілі». Заступник міського голови подякував голові Кіровоградської обласної ради Сергію Шульзі, народному депутату Олегу Вороньку та директору департаменту охорони здоров’я ОДА Олегу Рибальченку за те, що посприяли у вирішені цього питання.
Помічник депутата Катерина Бердовська, своєю чергою, зазначила, що активну участь у забезпеченні громад медичним обладнанням та спеціалізованим транспортом беруть міська і обласна влада та наголосила, що сьогодні в умовах пандемії надзвичайно важливо мати сучасну медичну техніку для надання допомоги хворим.
Після урочистого вручення ключів завідувачка підстанції Ольга Кочерга подякувала за автомобіль, якого чекали 13 років на зміну старій машині, та зазначила: «Ми будемо починати працювати на автомобілі, який має діагностичну і лікувальну апаратуру.  Це дасть змогу дуже швидко і в повному обсязі надавати допомогу, згідно з медичними стандартами».
Крім того, до кінця року планується отримати ще два автомобілі: для підстанцій екстренної допомоги, що базуються в Олександрійській центральній районній лікарні та на території селища Нова Прага. 
Стару ж «газельку», яку замінив новенький «Peugeot”, міська влада планує залишити для центру первинної медико-санітарної допомоги, на базі якої працює служба «невідкладної допомоги». 
Для цього буде підготовлено відповідне звернення до обласної ради.
Фото з фейсбук сторінки "Олександрійська міська рада"