18 червня в Олександрії відкрито меморіальну дошку Олександру Водолазкіну на фасаді стаціонарного корпусу ЦМЛ


Відкрито меморіальну дошку Олександру Семеновичу Водолазкіну. Про це інформує фейсбук сторінка "Олександрійська міська рада".
18 червня відбулося відкриття меморіальної дошки, яка увіковічила пам’ять лікареві, талановитому керівнику та організатору лікувально-профілактичної справи минулих років – Водолазкіну Олександру Семеновичу.  Дошку було розміщено на фасаді стаціонарного корпусу центральної міської лікарні.
Віддати шану відомій у місті людині та лікарю прийшли перший заступник міського голови Юрій Гугленко, начальник управління охорони здоров’я Тамара Сакара, колектив медичних працівників, рідні та близькі.
Перед присутніми з промовою виступив Юрій Гугленко, який зазначив «Надзвичайно приємна і важлива мить – відкриття меморіальної дошки. Олександр Семенович був фундатором олександрійської медицини. Честь і шана його праці. Як говорять, історію творять люди і це дійсно та людина, яка творила історію олександрійської медицини». 
До присутніх звернувся головний лікар центральної лікарні Віктор Приходько, який згадав Олександра Семеновича, як талановитого організатора, людину, яка завжди переймалася турботами лікарні, і навіть після виходу на заслужений відпочинок він цікавився проблемами закладу та давав слушні поради. 
Також виступила дружина Олександра Водолазкіна – Лідія Арсентіївна, яка висловила вдячність міській владі, керівництву галузі охорони здоров’я за високу нагороду для її чоловіка та підкреслила, що Олександр Семенович знав і любив місто  та поважав і цінував своїх колег.
Під час заходу ведуча згадала життєвий і трудовий шлях лікаря. Водолазкін Олександр Семенович народився 8 серпня 1933 року в м.Макіївка Донецької області. Після закінчення Дніпропетровського медичного інституту  був направлений на роботу в міську санепідемслужбу в місто Олександрію. Він працював головним лікарем СЕС, після цього 12 років очолював міський відділ охорони здоров’я, а з 1981 по 1998 рік працював головним лікарем центральної міської лікарні.
За час його керівництва значно зріс рівень медичної допомоги, було збудовано корпус в дитячій лікарні, пологовий будинок, корпуси гінекології, фізіотерапії, урологію, зведено будівлю нової поліклініки.
Олександр Водолазкін приділяв особливу увагу забезпеченню медичними кадрами лікувально-профілактичних закладів та їх оснащенню обладнанням. 
Своєю самовідданою працею Олександр Семенович зробив вагомий внесок у розвиток сфери охорони здоров’я та був нагороджений чисельними грамотами обласної та міської ради, грамотами Міністерства охорони здоров’я, грамотою Президії Верховної Ради УРСР, відзначений орденами «Дружби народів та «Знак пошани».
2 червня 2020 року Олександр Семенович Водолазкін пішов із життя.
Після виступів відбулося офіційне відкриття меморіальної дошки та покладання квітів.
Фото з фейсбук сторінки "Олександрійська міська рада"