В Олександрії проходять звітно-виборні збори у 50 квартальних комітетах приватного сектору

У квартальних комітетах міста розпочалася звітно-виборна кампанія у 50 квартальних комітетах приватного сектору міста. Про це повідомляють у міській раді.
Відповідно до Закону України «Про органи самоорганізації населення» та графіка проведення звітно-виборних зборів квартальних комітетів, з 11 по 16 травня були проведені збори у квартальних комітетах №№ 14, 20, 1, 7, 37 та 48.
Органи самоорганізації населення обираються на термін дії ради нового скликання. В Олександрії садибна житлова забудова складає 5/6 від житлової забудови міста, де мешкають близько 12 тисяч дорослого населення.
З метою забезпечення подальшої життєдіяльності квартальних комітетів проводяться такі збори з обрання складу квартальних комітетів загальними зборами мешканців за місцем проживання таємним голосуванням.
Наразі збори мешканців проводяться з дотриманням карантинних вимог, за участю депутатів Олександрійської міської ради, працівників міської ради, інспекторів муніципальної безпеки та дільничних офіцерів поліції Олександрійського районного відділу поліції.
Окрім обрання квартальних комітетів на зборах небайдужими мешканцями піднімались проблемні питання приватного сектору та пропозиції з подальшим вирішенням депутатами від виборчого округу.
Координація питань з благоустрою вулиць, провулків, організація вивезення твердих побутових відходів, видача довідок різного характеру в установи і організації міста, турбота про одиноких людей, багатодітні родини – це лише частина повноважень квартальних комітетів.
Тож міська рада запрошує жителів приватного сектору активно долучатися до розв'язання різних питань, а це реально зробити у тісній співпраці з квартальним комітетом.
Фото з фейсбук сторінки "Олександрійська міська рада"