20 травня в Олександрійському районі долучились до міжнародного Дня вишиванки


В Олександрійському районі долучились до міжнародного Дня вишиванки. Про це можна дізнатися на офіційній сторінці Олександрійської районної державної адміністрації.
До відзначення цьогорічного Дня вишиванки традиційно долучилися працівники Олександрійської районної державної адміністрації, Олександрійської районної ради і територіальних громад району. Представники влади району прийшли на робочі місця, до приміщення адміністрації, у вишитому вбранні – традиційному символі українського народу.
Напередодні свята до акції «Вишиванка - мій оберіг» залучені були співробітники адміністрації, районної ради, представники територіальних громад, військовики місцевого підрозділу Національної гвардії України та окремого загону спецпризначення, а також співробітники районного відділу поліції та підрозділу ДСНС. Всі, хто брав участь у акції надіслали світлини, які зібрані у слайд-шоу, що продемонстрували в актовій залі районної державної адміністрації. Слайд-шоу можна також переглянути на офіційному сайті Олександрійської РДА.
Цього ж дня голова Олександрійської районної державної адміністрації Ольга Коріненко привітала колектив адміністрації , представників громад району та усіх присутніх на заході  з Днем вишиванки. Як зазначила очільник адміністрації Ольга Коріненко, вишиванка – це оберіг,  символ українського народу і повага до нього. Це повага і до наших спільних традицій, історії та культури народу, повернення до витоків.
З художніми номерами, присвяченими національним традиціям та повазі до символів України, перед присутніми виступили студенти Олександрійського фахового коледжу культури та мистецтв.
На згадку про захід, всі учасники відзначення Дня вишиванки зробили спільне фото.
На офіційному сайті Олександрійської районної державної адміністрації також можна переглянути відеофільм «Вишиванка – код твоєї нації», створений працівниками районної державної адміністрації. У фільмі розповідається про історію вишиванок на Кіровоградщині, зокрема на території Світловодської, Приютівської, Новопразької, Пантаївської, Петрівської територіальних громад Олександрійського району.