4 травня в Олександрійській РДА на апаратній нараді розмовляли про карантин та питання життєдіяльності району

Під головуванням першого заступника голови районної державної адміністрації Юрія Коваля 4 травня відбулась апаратна нарада, в якій взяли участь керівник апарату райдержадміністрації Олександр Лисенко, керівники структурних підрозділів райдержадміністрації та окремих територіальних органів міністерств і відомств України в районі. Про це можна дізнатися на офіційній сторінці Олександрійської районної державної адміністрації.
На початку засідання Юрій Леонідович повідомив присутніх про продовження карантинних заходів до 11 травня 2020 року в Олександрійському районі у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби COVID-19 відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 22 квітня 2020 року. Основну увагу очільник району зосередив на максимальному дотриманні карантинних заходів, особливо на період відзначення Дня пам’яті та примирення і Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. За його словами, проведення масового відзначення свята цього року не планується, оскільки під час карантину на всій території району діє заборона на проведення всіх масових заходів задля безпеки жителів.
У ході апаратної наради прозвучали актуальні питання життєдіяльності різних сфер та галузей району.
Заступник начальника управління – начальник відділу адміністрування податків і зборів з фізичних осіб Олександрійського управління ГУ ДПС України у Кіровоградській області Ніна Горлачова повідомила присутніх про стан виконання районного бюджету за квітень 2020 року.
Сергій Ковбасюк, начальник Олександрійського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області поінформував про загальний стан діяльності галузі. За словами доповідача, на сьогодні планові перевірки заборонені, тому тимчасово не виконуються. Проте здійснюються позапланові виконання приписів підприємцям, які до цього часу були порушниками. Під час перевірок виконання приписів здійснюються також заходи щодо перевірки виконання карантинних вимог даними підприємцями. При виявленні значних недоліків по завершенні проведених заходів, спеціалістами районного управління Держпродспоживслужби направляються відповідні листи до районного відділу поліції. Також зупинився окремо на питанні здійснення заходів щодо сказу тварин.
Заступник начальника управління Олександрійського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області Анастасія Чижик детально поінформувала про стан організації лабораторного контролю якості питної води із джерел централізованого та децентралізованого водопостачання на території Олександрійського району.
Директор комунальної установи «Олександрійський районний центр з обслуговування закладів освіти Олександрійської районної ради Кіровоградської області» Валентина Ільющенкова доповіла про стан організації освітнього процесу в загальноосвітніх навчальних закладах під час карантину; проведення тарифікації в закладах освіти та перевірку роботи вчителів під час дистанційної форми навчання.
Окрім того, головуючий дав відповідні доручення керівникам районних соціальних служб райдержадміністрації, які безпосередньо займаються соціальним обслуговуванням населення. Наголосив особливу увагу звернути на багатодітні та малозабезпечені сім’ї, в яких виховуються малолітні діти, тримати на контролі дотримання ними необхідних заходів у зв’язку з продовженням карантину та організованого дистанційного навчання.
Наприкінці апаратної наради Юрій Леонідович закликав працівників райдержадміністрації дотримуватися карантинних вимог, бути свідомими та відповідальними, залишатися здоровими та не наражати себе на небезпеку під час карантину. Адже від відповідального ставлення до обмежувальних протиепідемічних заходів залежить здоров’я та безпека близьких і оточуючого населення.
Фото з сайту ОРДА