У Новій Празі оперативний штаб громади турбується про соціальний захист одиноких людей від COVID-19 (фото)

Оперативний штаб з питань запобігання поширенню на території Новопразької селищної ради хвороби COVID-19 турбується про соціальний захист найуразливіших до вірусу людей. Про це можна дізнатися на сайті Новопразької громади.
31 березня представники штабу відвідали вдома 137 жителів Нової Праги. Усім їм виповнилося понад 80 років.
Працівники селищної ради та Територіального центру соціального обслуговування Олександрійського району побували переважно в одиноких людей або тих, хто має рідних, але з певних причин проживає одиноко.
Під час візиту соціальні працівники з’ясували, чи потрібна літнім людям доставка ліків або продуктів додому, та чи мають вони зв’язок зі своїм сімейним лікарем. Окрім того, пенсіонерам запропонували укласти договір з Територіальним центром, щоб їх обслуговували соціальні працівники. П’ятеро людей вирішили підписати договір на обслуговування.
Під час зустрічі представники Оперативного штабу нагадали літнім людям про небезпеку хвороби COVID-19 та залишили пам'ятки про захист від вірусних інфекцій. Також порадили не виходити з дому без зайвої потреби, а під час відвідування аптеки чи магазину одягати маску. Такі захисні маски штаб роздав усім людям похилого віку, яких відвідав. Маски виготовили працівники Новопразького будинку дитячої та юнацької творчості.
Робота штабу щодо захисту літніх та одиноких людей триває. Під час відвідин представники штабу залишають контактні номери телефонів працівників селищної ради і Територіального центру. Літні люди завжди можуть зателефонувати до ради й отримати необхідну допомогу, щоб уберегти своє життя і здоров’я від небезпеки підхопити смертельну хворобу.
Фото з сайту Новопразької ОТГ