На Олександрійщині триває комплекс весняно-польових робіт. Для захисту працівників від COVID-19 забезпечено 10 тисяч масок та 700 літрів антисептичних засобів

Завдання роботодавця — створити безпечні умови праці. Атака нового коронавірусу — випробування не лише людського імунітету, а й здатності швидко організувати захисні заходи, зокрема ознайомити працівників із загальнодержавними профілактичними заходами, щоб запобігти захворюванню на COVID-19 та забезпечити їх засобами індивідуального захисту, адже захворювання внаслідок дії COVID-19 на виробництві підлягає розслідуванню як нещасний випадок, зокрема як гостре професійне захворювання. Про це можна дізнатися на офіційній сторінці Олександрійської районної державної адміністрації.
Незважаючи на несприятливі епідеміологічні умови в країні, спричинені поширенням коронавірусної хвороби COVID-19, на Олександрійщині триває комплекс весняно-польових робіт. Керівники сільгосппідприємств усіх форм власності дбають про безпеку своїх працівників. За оперативними даними, заходи щодо запобігання захворюванню на коронавірусну хворобу доведені до відома працівників розпорядчими документами, сільгоспвиробниками забезпечено створення матеріального запасу засобів індивідуального захисту, а саме захисних масок в кількості майже 10 тисяч штук та антисептичних засобів понад 700 літрів.
Держпраці наголошує, що законодавство забороняє роботодавцю проводити будь-які роботи в умовах впливу COVID-19, окрім робіт у закладах охорони здоров’я та біологічних лабораторіях.
Фото Pixabay