Чим живеш, громадо

Улянівка

«Саме зараз ми відновлюємо сільську амбулаторію, на яку з власного бюджету виділили сто тисяч гривень, — каже сільський голова Вадим Соломка. — А разом із тим приводимо до ладу і наш дитячий садочок. На цей рік плануємо освоїти там 360 тис. грн. За ці кошти відновимо одну ігрову кімнату та фойє. У тому числі маємо замінити вікна і двері, пофарбувати стіни та стелю, а також закупити новенькі меблі. У планах також і придбання, з подальшим встановленням, спортивних тренажерів для місцевої школи.
До того ж, велику увагу ми приділяємо ремонту сільських доріг. Можна сказати, що ямковим ремонтом  охоплюємо усі свої села. Мова йде і про саму Улянівку, а також сусідні - Тарасово-Шевченкове, Першотравневе та Червоний Поділ, де загалом мешкає понад сімсот осіб. На весь ремонт вже виділили понад 140 тис. грн. У Першотравневому, до того ж, встановимо 12 нових ліхтарів. Роботи з монтажу нам проведе Олександрійський РЕМ. Також у рамках весняних толок вже висадили понад 130 молоденьких берізок, провели масові суботники, облагородили сільські клумби, прибрали місцеві цвинтарі».

Бандурівка

«За останні місяці з сільського бюджету ми виділили понад 6,5 тис. грн на ремонт та пальне для шкільного автобуса. Він забирає наших дітей з Бандурівки і везе до Ясинуватки та у Приютівку, — зазначає сільський голова Наталія Волинець. — Ви ж знаєте, що після закриття школи у Бандурівці, деякі батьки віддали своїх дітей до Ясинуватської школи, а інші — до Користівської. Тому для нас усіх справність шкільного автобуса має неабияке значення.
Окрім того, 13 тис. грн з сільського бюджету ми виділили на придбання меблів для Ясинуватської школи у рамках програми «Нова українська школа». А до Дня Перемоги активно займалися відновленням місцевих монументів. Так цьогоріч відремонтували Братську могилу у парку Перемоги у селі Бандурівка. А кілька років тому так само відновлювали монумент у Ясинуватці. У належному стані підтримуємо пам’ятники й в Морозівці та Оліївці. До того ж, продовжуємо реалізацію проекту зі встановлення на території Бандурівської сільради сонячних батарей. Все, як і планували, виконуємо згідно з попередніми домовленостями».

Червона Кам’янка

Завдяки ініціативній групі, до якої увійшли місцеві жителі, батьки дошкільнят, у центрі Червоної Кам’янки з’явилася огорожа навколо дитячого ігрового майданчика. Її вирішили встановити для безпечності малечі. Власноруч змайстрували огорожу та пофарбували у яскраві кольори.
А нещодавно спільними зусиллями працівників сільської ради  висадили саджанці слив, абрикос, груш та інших фруктових дерев поблизу місцевого дитячого ігрового майданчика, Будинку культури, приміщення сільської ради. Придбали саджанці за кошти, отримані від реалізації вторсировини - скляних пляшок, що активно збирає червонокам’янська громада. Оновлення напередодні травневих свят зазнала і Братська могила в центрі Червоної Кам’янки та пам’ятник І. Сухинову. Сільська рада на суму 4 тисячі гривень придбала цемент та інші будівельні матеріали, а ремонтні роботи провів місцевий житель, який на даний час перебуває на громадських роботах.

Дівоче Поле

У цьому населеному пункті працівники сільської ради, дитячого садка вийшли на прибирання території поблизу Братської могили та всі гуртом  звільнили від сміття, залишків рослинності територію місцевого кладовища. На Алеї Слави активісти висадили квіти, облаштували клумби.

Світлопілля

Вклонитися захисникам Батьківщини, які загинули у роки Другої світової війни, визволяючи наш край від фашистів, щороку 9 травня до Братської могили приходять представники не одного покоління світлопільців. Зберуться вони з нагоди свята і цього року. Тож заздалегідь до травневих свят про благоустрій території біля вічного місця спочинку захисників  подбали працівники сільської ради та місцевих закладів соціальної сфери. Днями у парку біля Братської могили № 100 кипіла робота - тут підрізали кущі, білували дерева, фарбували монумент на Братській могилі.