Чому газети доставляють невчасно

А тим часом, поки у структурі «Укрпошти» проходить оптимізація, жителі сіл скаржаться на несвоєчасну доставку преси. Так, черговий номер районного часопису «Сільський вісник» минулого тижня у с. Куколівку доставлено із запізненням. За словами Куколівського сільського голови Галини Горбань, традиційно кореспонденцію та пресу у населений пункт доставляють двічі на тиждень — у вівторок та п’ятницю. Але очільниця сільської території припускає, що цього разу № 19 «Сільського вісника» від 11 травня їм доставили аж у вівторок, 14 травня, у зв’язку із святами.
А от у с. Долинське ситуація із доставкою преси значно критичніша. Ініціативна група людей звернулася до нас в редакцію. Вони розповіли, що у цьому населеному пункті ліквідовано поштовий об’єкт, а доставку адресатам поштової кореспонденції, виплату пенсій, соціальних допомог щоп’ятниці здійснює начальник пересувного відділення зв’язку № 50.
Вікторія Боцман, в.о старости с. Долинське, розповіла, що жителі села зверталися із відповідним листом до директора Кіровоградської дирекції ПАТ «Укрпошта» Сергія Протасова з проханням відновити роботу поштового об’єкта у с. Долинське. Адже, як наголошує Вікторія Володимирівна, робота пересувного відділення поштового зв’язку, з допомогою якого тепер здійснюється доставка кореспонденції, соціальних послуг у с. Долинське, не в змозі своєчасно забезпечити доставку пенсій та кореспонденції.
У свою чергу, Сергій Протасов надав письмову відповідь на ім’я Вікторії Боцман. У листі він повідомив, що загалом основною причиною закриття точок та скорочення працівників пошти є зниження поштових послуг. Що стосується обсягів наданих послуг у с. Долинське, то Сергій Протасов зазначає, що попит на них зменшився. Саме тому було прийнято рішення про закриття ТПС Долинське та введення роботи пересувного відділення зв’язку.
Жителі Долинського незадоволені роботою пересувного відділення зв’язку, адже ми отримуємо листи, газети із запізненням - раз на тиждень, у п’ятницю. Новини, які читаємо у періодичних виданнях, програма телепередач на той момент вже є застарілими, — говорить Вікторія Боцман.
Такою ситуацією обурені й ми, працівники  редакції, адже нівелюється наша праця і прагнення вчасно донести до жителів району розповіді  про  події, що відбулися в житті громад. А тому ми продовжуємо висвітлювати на сторінках газети такі неприйнятні ситуації та інформувати про це керівництво “Укрпошти”, з надією усіма можливими способами зупинити руйнацію сільських поштових відділень і відповідно зберегти роботу їхніх листонош.
Долучитися до цього можуть і самі жителі сільських територій-передплачувати більше місцевої періодики. Таким чином, збільшити обсяги поштових послуг, чим так ревно переймаються керівники “Укрпошти”.