Чим живеш, громадо

Щасливе.

Нещодавно для покращення роботи місцевої бібліотеки за кошти сільського бюджету (11 тис. грн) придбали ноутбук, а місцеві спонсори — Олесь Погрібний, керівник «Агро-Рос» та ФОП С. Єремійчук виділили кошти (по 1 тис. грн), за які купили принтер. Придбання оргтехніки стане у пригоді бібліотекарям у їхній щоденній роботі.
Заздалегідь до травневих свят у с. Щасливе подбали про реконструкцію Братської могили. Тож шість старих плит із викарбуваними на них іменами захисників Батьківщини було замінено на нові мармурові. А 9 травня у центрі Щасливого біля обеліска Слави відбувся мітинг, присвячений 74-ій річниці Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. З нагоди урочистостей там зібралися місцеві жителі. Під час мітингу згадали представників старшого покоління, яким протягом 1941–1945 років довелося відстоювати мир на рідній землі. Згадали цього дня і воїнів, які в наш час захищають територіальну цілісність держави на сході країни, а демобілізованим атовцям вручили матеріальну допомогу.
Після мітингу відбувся ярмарок-розпродаж хлібобулочних виробів, які спекли щасливські господині. За виручені кошти — 3400 грн планують придбати волейбольну сітку та м’яч і обладнати на місцевому стадіоні місце для гри у волейбол.

Червона Кам’янка.

У День пам’яті та примирення, 8 травня, жителі цього населеного пункту на чолі із Червонокам’янським сільським головою Тетяною Бессараб завітали на святковий тематичний концерт, який проходив у Будинку культури. А наступного дня, 9 травня, мітинг, приурочений до Дня Перемоги у с. Червона Кам’янка розпочався у місцевому Будинку культури, після чого панахиди за загиблими воїнами на двох Братських могилах у цьому селі провели архієрей Макарій та ієрей Олександр.
Цього ж дня у с. Ялинівка, яке входить до складу Червонокам’янської сільської ради, аналогічний молебень за загиблими земляками у роки війни 1941–1945 років відслужив ієрей Олександр, а передував йому мітинг з нагоди святкування річниці Великої Перемоги. 
З нагоди відзначення Дня Перемоги матеріальну допомогу отримали учасники АТО, афганці та учасник війни Костянтин Колпаков. Кошти учасникам бойових дій різних категорій з нагоди свята надало також керівництво СВК ім. Фрунзе, а ієрей Олександр передав їм подарунки від місцевої церкви.

Андріївка.

Урочисто День Перемоги відзначили жителі сіл Андріївки та Сурганів, які входять до складу Андріївської сільської ради. Участь у мітингу у с. Андріївка, присвяченому 74-й річниці перемоги над нацистськими загарбниками у Другій світовій війні, крім Андріївського сільського голови Віктора Близнюка, директора ТОВ ТДВ «Олександрійський Райагрохім» Сергія Кітаєва, учнів Андріївської загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів, вихованців дошкільного навчального закладу «Ластівка», місцевих жителів взяли перший заступник голови районної державної адміністрації Юрій Коваль та начальник відділу економічного розвитку РДА Ірина Кравчук. Під час заходу виступаючі неодноразово наголошували на подвигу старшого покоління заради наближення довгоочікуваного та радісного Дня Перемоги 1945 року. У ході заходу учасники АТО, ветерани війни, прирівняні до учасників бойових дій отримали матеріальну допомогу. Після мітингу охочі могли скуштувати кашу та випити фронтові 100 грамів, адже працювала польова кухня.

Куколівка.

У цьому населеному пункті працівники сільської ради, закладів соціальної сфери потурбувалися, щоб до травневих свят привести у відповідність територію села, тож разом прибирали сміття, білили дерева та висадили саджанці молодих берізок.
8 травня, коли у нашій країні відзначався День Пам’яті та примирення, представники різного покоління зібралися біля Братської могили у с. Куколівка, щоб віддати данину шани та поваги загиблим захисникам Батьківщини, які звільняли її від ворога протягом 1941–1945 років. Куколівський сільський голова Галина Горбань привітала усіх зі святом Перемоги, а інваліду війни вона передала матеріальну допомогу та продуктові набори від керівництва ТОВ «Степ» та ФГ «Веселка». Продуктові набори цього дня представники вище згаданих господарств вручили і учасникам антитерористичної операції.

Новоселівка.

Мітинг з нагоди відзначення 74-ої річниці перемоги над нацизмом зібрав 9 травня у с. Новоселівка біля Братської могили і дорослих, і малих.  Організувала захід директор місцевого Будинку культури Валентина Шкуринська. З Днем Перемоги вітав своїх односельців Новоселівський сільський голова Олександр Кива. Цього дня в Новоселівці діяла польова кухня — людей частували кашею,  організувати яку вдалося за сприяння власника магазинів «Оптовичок» Олександра Федюка.
Низку аналогічних заходів з нагоди відзначення Дня Перемоги провели і на територіях інших сільських рад району.

Недогарки.

Зі слів очільника громади Віктора Демидчика, зараз на їхній території продовжуються активні роботи з благоустрою населених пунктів. Тривають вони у всіх селах. А таких тут п’ять, найбільші - Недогарки та Мар’ївка. 
“Так, за підтримки ФГ «Сімфо» нещодавно доповнено дитячий ігровий майданчик у центрі Недогарок, - говорить Віктор Романович.  - Там встановлено кілька нових дитячих атракціонів. Окрім того, сільська рада тримає у полі зору питання фінансування усіх сфер життєдіяльності даної території. І тому на одній із останніх сесій на виготовлення генплану села Недогарок спрямували 40 тис. грн (це на завершення усіх робіт), а по Мар’ївці - 98 тис. грн. Не залишаємо поза увагою і заклади культури, тому на придбання музичного обладнання у сільський будинок витратимо 8 тис. грн. А у рамках освітнього проекту «Нова школа»  ще 15 тис. грн.  спрямуємо на заклади освіти і 30 тис. грн. - на районну лікарню. У той же час до Центру первинної медико-санітарної допомоги (а саме на Недогарський ФАП)  надамо 20 тис. грн”.
Суттєва робота проведена і з місцевими одноосібниками щодо декларування сплати податків за користування земельними паями. Зі слів сільського голови,  у 2018-му році усі 87 осіб традиційно стовідсотково задекларували свої доходи. І питань по них не виникає. До того ж,  у рамках затвердженого кошторису усім учасникам АТО цьогоріч уже виплачено по 1700 грн. матеріальної допомоги. Вона нарахована винятково за кошт Недогарської сільради.

Пантазіївка

“Після 25 травня у селі Пантазіївка по вул. Садовій розпочнеться капітальний ремонт дороги, - розповідає очільник громади Володимир Кутинець. - На виготовлення проектно-кошторисної документації та самі роботи ми плануємо витратити понад мільйон гривень. Це спільні кошти Пантазіївки та Новопразької ОТГ. За них упорядкуємо близько кілометра сільської дороги. Підрядником виступить “Єлисаветград-Буд”. Що ж стосується інших чотирьох населених пунктів (а мова йде про Шевченкове, Троянку, Веселку і Трепівку), то там такі роботи поки що не заплановані. Разом з тим дуже приємною новиною для всіх жителів місцевої громади буде завершення ремонту адмінбудівлі сільської ради (на загальну суму у 200 тис. грн) та асфальтування доріжок території дитячого садка “Рушничок” і загальне його улаштування. Фінанси на вищезгадані об’єкти виділялися  цьогоріч”.