Олександрійські волонтери підтримали Центр матері та дитини

Олександрійські волонтери Світлана Пальчук з ГО «Союз солдатських матерів»  та Олександр Маковецький ВГ «Допомога армії» цього тижня передали Кіровоградському соціальному центру матері та дитини партію дитячого одягу та дитячого харчування. Це не перша благодійна допомога надана соціальній установі – олександрійцями й, певно, не остання, наголошують самі волонтери та сподіваються, що й надалі цей зв’язок їм вдасться  зберегти.
Як розповіла керівниця центру, Інна Жолобова, по можливості до закладу навідуються і приватні особи і  регіональні доброчинці чи волонтери.

«Ми з усіма співпрацюємо і будь-яка підтримка для нас є суттєвою, оскільки загалом у центрі мешкають соціально-вразливі, не захищенні, вагітні жінки та ті, хто опинився без даху над голою. Живуть у закладі до півтора року. Але потрапити до нього можуть з півроку вагітності. Для цього є визначена чинним законом процедура, відповідно до якої міські чи районні Центри соцслужб для сім’ї дітей та молоді направляють таких жінок до нас, - наголошує І. Жолобова. – Звісно, прийняти до себе всіх охочих ми не в змозі, бо розрахований заклад лише на десятьох жінок та відповідно їхніх малят. Але якщо торкнутися  статистики, то за чотири роки нашого існування з Олександрії до центру ще ніхто не звертався. А от з Олександрійського району була направлена одна жінка, що мешкала в нас 1,2 року. Чому ж інші не направляються?! Можливо потреби немає, чи, скажімо, всі нагальні питання вирішуються на місцях. Тим більше, справа ця суто добровільна. І ніхто, ніщо, і ніяк не може змусити жінку мешкати у такій специфічній установі. Та й перш ніж потрапити до центру, претендентка має проконсультуватися у фахівців на місцях. Зібрати чи відновити втрачені документи, які посвідчують особу, а разом з тим і всі необхідні медичні довідки. При потребі й ми у цьому допомагаємо. Тому за чотири роки існування центру прихисток у нас знаходили жінки віком з 13-ти й до 38 років зі своїми малюками. Зараз, до речі, із десяти кімнат лише одна вільна».


Якщо у когось виникла гостра потреба і є бажання потрапити до центру, то за рекомендацією Інни Жолобової, краще одразу звернутися до  свого місцевого Центру соцслужб для сім’ї дітей та молоді. При потребі можна проконсультуватися за телефоном: (0522) 27-70-59. Звертатися до керівника центру матері та дитини - Інни Жолобової.

Н. Луценко