Якою буде урожайність -покаже час

Навесні для хліборобів кожен день на вагу золота. Адже саме в цей період вони кладуть в землю золоте зерно — ​зародок майбутнього врожаю і з нетерпінням чекають появи перших сходів. Від строків посіву сільгоспкультур значною мірою залежить те, чи буде у ґрунті достатній рівень вологи, а також ряд інших сприятливих чинників для подальшого росту і розвитку сільгоспкультур. 
Саме тому навесні аграрії намагаються не втрачати жодного погожого дня, щоб в оптимальні строки провести посівну кампанію. А завдяки високій технічній та організаційній роботі, хлібороби району своєчасно у поточному році приступили до комплексу весняно-польових робіт.Спочатку аграрії провели підживлення озимих культур, після чого одразу взялися за посів ярих ранніх зернових — ​ячменю та гороху. За словами начальника управління агропромислового розвитку райдержадміністрації Олександра Ткаченка, якщо протягом останніх років площі посіву ярого ячменю в нашому районі залишаються незмінними, то цього не можна сказати про площі посіву гороху та озимого ріпаку. Адже тут простежується тенденція до зменшення останніх. Пов’язане це, на його думку, із зниженням закупівельної ціни на горох та ріпак, тож аграрії вважають вирощування цих культур економічно невигідним. Втім, незважаючи на всі негаразди цінової політики, горох присутній у сівозміні окремих агроформувань району, адже є гарним попередником під вирощування озимих культур.

— Озимі культури добре перезимували, тож в переважній більшості посіви озимої пшениці, озимого ріпаку знаходяться у доброму стані. Також на даний час маємо гарні сходи ярого ячменю, гороху, які посіяли навесні поточного року. Крім того, на полях сільгосппідприємств району триває посів пізніх культур - соняшника, сої, цукрових буряків, кукурудзи. Паралельно із цією роботою аграрії проводять догляд за посівами - ведеться боротьба із шкідниками, хворобами. Словом, хлібороби Олександрійського району намагаються використовувати кожну погожу днину, тож для того, аби якомога швидше впоратися із посівною кампанією, практикують навіть цілодобову роботу на полях високопродуктивної техніки. Якою цього року буде урожайність сільгоспкультур, покаже час, а поки що рано робити якісь прогнози, — ​зазначив Олександр Ткаченко.