Місцеві школярі ознайомилися з умова вступу до Олександрійського медичного коледжу

У зв’язку з реформуванням галузі охорони здоров’я, а особливо того, що стосується роботи сільських ФАПів і амбулаторій і їхніх потреб, Олександрійський медичний коледж змінив форми виховної роботи. З цією метою проводить профорієнтаційні заходи для школярів міста і району. Один з таких провели і цими днями. Про його особливості нам розповіла заступник директора з навчально-виховної роботи  ​Наталія Щербина.
Наголосила, зокрема, на тому, що сьогодні у коледжі навчають на медичних сестер, фельдшерів, акушерок та зубних техніків. «Тут часто проводимо зустрічі з майбутніми абітурієнтами та їхніми батьками, і надаємо інформацію у ЗМІ, — ​каже Наталія Григорівна. — ​Цей захід організували спільно з центром зайнятості. В актову залу запросили школярів району, яких сюди підвезли шкільним автобусом. Вже неодноразово проводили аналогічні, і побачили, що цікаво зустрічатися у такій обстановці — ​це інформативно, і комунікативно та чудово змальовує аспекти профорієнтації».

Варто сказати, що на даний час у медколеджі навчається близько чотирьохсот студентів. А на профорієнтаційний захід вони запросили до півсотні. Абітурієнтам (майбутнім студентам) свій заклад презентували директор Микола Бойко, секретар прийомної комісії Ольга Кранг, викладач хірургії Ольга Чуприна та студенти фельдшерсько-акушерського відділення, які демонстрували надання першої медичної допомоги. Першочергово вони ознайомили гостей з умовами вступу до навчального закладу, з особливостями навчання та проживання у гуртожитку, а також надали найнеобхіднішу інформацію про існуючі спеціальності і чим ті відрізняються.
Відзначу, що раніше по закінченню закладу студенти працевлаштовувалися за направленням, а зараз мають вільне працевлаштування і можливість самостійно обирати медичні заклади. «У нас, наприклад, є студенти, які приїхали на навчання з Черкас, Дніпра, Вінниці та Миколаєва і тепер там працюють, — ​наголошує Наталія Григорівна. — ​Також частина наших випускників має змогу вступити до медичних закладів вищого рівня акредитації без ЗНО, тобто здобути фах лікаря в університеті чи академії. Наші випускники не бояться укладати контракт з військовими частинами країни і їдуть в АТО. Добре працюють на фронті, і своїм досвідом діляться з іншими. Ми ж завжди підтримуємо з ними тісні зв’язки та за потреби надаємо допомогу, бо розвиваємо волонтерський рух. Інколи проводимо спільні профорієнтаційні заходи».