Холодильник, зерно, велосипед - неповний перелік того, що вдалося поцупити крадіям

У період з 11 по 18 березня 2019 року до Олександрійського районного відділення поліції надійшло 84 повідомлення від громадян, з яких до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено 14. Про це повідомив начальник Олександрійського РВП Віталій Кравцов. Серед кримінальних правопорушень, зареєстрованих минулого тижня, 6 крадіжок, а також інші кримінальні правопорушення. 

  Крадіжки

13 березня до відділення поліції надійшло повідомлення від мешканця с. Костянтинівка  про те, що в ніч на 12 березня невідома особа викрала з території його домоволодіння металеві вироби. За даним фактом порушено кримінальне провадження за ч. 1 ст. 185 КК України.
13  березня приставки Т-2 та мобільного телефона позбувся житель селища Нова Прага через неправомірні дії, які щодо нього вчинила невідома особа. Злочинець через незачинені вхідні двері пробрався до помешкання потерпілого, звідки викрав вищезгадані речі. Правоохоронцям про цю подію повідомив сам потерпілий, який і звернувся до них із відповідною заявою. За даним фактом порушено кримінальне провадження за ч. 1 ст. 185 КК України.
Санкція ч. 1 ст. 185 КК України передбачає штраф від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадські роботи на строк від вісімдесяти до двохсот сорока годин, або виправні роботи на строк до двох років, або арешт на строк до шести місяців, або позбавлення волі на строк до трьох років.
11 березня відсутність у себе 10 мішків зерна, велосипеда, драбини, ящика з інструментами, плити та крупорушки помітила у себе вдома жителька с. Дівоче Поле. Про цей інцидент поінформувала працівників поліції. За даним фактом порушено кримінальне провадження за ч. 3 ст. 185 КК України.
Цього ж дня, 11 березня, працівники райвідділу зафіксували ще одне повідомлення про крадіжку, яке надійшло до них від жителя м. Олександрія. У ньому чоловік зазначав, що став жертвою крадія, який, шляхом пошкодження замка, проник до його нежилого дачного будинку, який розташований в кооперативі «Надія–2» (у с. Войнівка), звідки викрав чавунний лист пічного опалення та електричний чайник. За даним фактом порушено кримінальне провадження за ч. 3 ст. 185 КК України.
 12 березня до відділення поліції надійшло повідомлення від мешканки с. Войнівка, про те, що в ніч на 12 березня 2019 року невідомі особи пошкодили замок на вхідних дверях у її будинку, що знаходиться у дачному кооперативі «Надія-2», звідки викрали холодильник, газову піч, два газових балони, металеву плиту, інструменти. За даним фактом порушено кримінальне провадження за ч. 3 ст. 185 КК України.
Санкція ч. 3 ст. 185 КК України передбачає позбавлення волі на строк від трьох до шести років.