На Олександрійщині завершується посів ранніх ярих зернових культур

Аграрії Олександрійського району продовжують вести комплекс весняно-польових робіт. Основний посів всіх груп ярих культур майже завершено. Ще у поточному році ними зроблені попередні підрахунки, які дозволили визначити обсяги усіх посівних площ навесні.
За оперативними даними начальника управління агропромислового розвитку Олександрійської райдержадміністрації Олександра Ткаченка, станом на 28 березня вже майже на 100% завершили плани з посіву ранньої ярої пшениці. На 72% від плану висіяли ярого ячменю і 60% гороху. Ведеться підготовка грунту під посів технічних культур — ​сої, кукурудзи, соняшника та цукрового буряка. Як тільки погодні умови стабілізуються, сільгоспвиробники зможуть розпочати ці роботи, а зараз слідкують за станом грунтів.
Поряд з цим, ведуть догляд за посівами озимих сільськогосподарських культур. Якщо говорити про їхній загальний стан, то на даний час він добрий і задовільний. Чотири відсотки від усього обсягу посіяної озимини — ​слабкі та зріджені, але подальші сільськогосподарські роботи дозволять поліпшити цю ситуацію, бо аграрії забезпечені для цього усім необхідним. Мають вдосталь засобів захисту рослин і добрив, тож при посівах одночасно і підживлюють грунти, а потім — ​закривають вологу.