Бюджет Новоселівської сільської ради суттєво поповнюється за рахунок інвестицій

 4 млн 622 тис. грн — на таку суму додатково поповнився і  у подальшому щороку буде поповнюватися бюджет Новоселівської сільської ради. Це стало можливим завдяки реалізації на території інвестиційного проекту із встановлення сонячної електростанції компанією «Санвін-5». Згідно з проектною документацією електростанція матиме пікову потужність 84,4 МВт. У 2018 році представники райдержадміністрації підписали угоду про співпрацю (терміном на 25 років) із представниками компанії інвестора «Санвін-5», якою передбачаються відрахування коштів до бюджету Новоселівської сільської ради за оренду земельної ділянки.  
«Санвін-5»  входить до української групи компаній міжнародного рівня KNESS, лідера з реалізації проектів відновлювальної енергетики в Україні.
– До мене, як до сільського голови, а також до райдержадміністрації — головного розпорядника землі, оскільки вона знаходиться за межами населеного пункту, звернулися представники компанії KNESS із наміром збудувати на земельній ділянці площею 136 га сонячну електростанцію. Ми провели громадські слухання, на яких жителі території Новоселівської сільської ради не заперечували будівництву даного об’єкта. Хоча, коли люди вперше довідалися про перспективу зведення сонячної електростанції у Новоселівці, мали з цього приводу різні думки. Зокрема, їх хвилювало те, де вони будуть випасати худобу, адже значна частина землі, на якій мали намір інвестори встановлювати електростанцію, використовувалася місцевими жителями для випасу тварин. Крім того, мої односельці не до кінця вірили в ефективність механізму надходження орендної плати за користування землею в бюджет сільської ради, — говорить Олександр Кива.
Сьогодні, як наголошує Олександр Віталійович, люди мають змогу на практиці побачити, що виграє сільська рада, яка залучила на свою територію інвестора. Новоселівська сільська рада — яскравий приклад тому. Реалізація на її території інвестиційного проекту із встановлення сонячних електростанцій сприяла додатковим фінансовим надходженням. Завдяки яким, зокрема, протягом 2018 року на території Новоселівської сільської ради було зроблено чимало запланованого.
–У 2018 році за кошти місцевого бюджету ми встановили ігровий майданчик у с. Веселе, проклали близько 3 км нових пластикових труб на водопровідній мережі, а також надавали фінансову підтримку Новоселівському НВК. Маємо багато задумів, які плануємо реалізувати у 2019 році. Серед запланованого — проведення капітального ремонту доріг у Веселому та Новоселівці, на що вже виділили 3 млн грн, а також 170 тис. грн із сільського бюджету передбачили на ямковий ремонт доріг у Веселому та Новоселівці. Зараз тривають ремонтні роботи у  Новоселівському Будинку культури, які планують там завершити у 2019 році. Заплановано і перекриття даху на приміщенні Новоселівського НВК. Наявність коштів у бюджеті сільської ради дозволяє також провести придбання ще одного дитячого ігрового майданчика у с. Веселе, урн для сміття, паркових лавок, огорожі, яку плануємо встановити навколо Будинку культури.
За словами Олександра Киви, раніше бюджет сільської ради (без надходження коштів інвестора) складав 1 млн 700 тис. грн в рік. Залучивши на свою територію інвестора, тепер Новоселівська сільська рада гарантовано отримуватиме щороку протягом 25 років поспіль додаткові надходження до бюджету. Наявність цих коштів дасть змогу суттєво поліпшити умови проживання на території Новоселівської сільської ради. Варто зазначити, що, крім згаданих фінансових переваг, які виокремив сільський голова, будівництво та функціонування на території Новоселівської сільської ради сонячної електростанції сприятиме і створенню нових робочих місць для сільських жителів.
Нагадаємо, що на Олександрійщині у Травневому (Попельнастівська сільська рада) та на території Бандурівської сільської ради ведуться підготовчі роботи із будівництва сонячних електростанції.