Полюють навіть на електроподовжувачі

У період з 4 по 11 березня 2019 року до Олександрійського районного відділення поліції надійшло 84 повідомлення від громадян, з яких до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено 14. Серед кримінальних правопорушень, зареєстрованих минулого тижня, 6 крадіжок, а також інші кримінальні правопорушення. 

  Крадіжки

4 березня до відділення поліції надійшло повідомлення від мешканки с. Протопопівка, про те, що в період часу з 20 по 24 лютого 2019 р. невідома особа викрала одну секцію металевого забору та металевий посуд. За даним фактом порушено кримінальне провадження за ч. 1 ст. 185 КК України.
7 березня за допомогою до працівників поліції звернулася жителька с. Добронадіївка. Вона просила знайти крадія, який пробрався до одного із кабінетів місцевої школи, де поцупив мобільний телефон, що належав доньці заявниці. За даним фактом порушено кримінальне провадження за ч. 1 ст. 185 КК України.
10 березня правоохоронці зафіксували повідомлення від жителя смт. Приютівка, в якому чоловік зазначив, що 10 березня близько 19.00 год. двоє невідомих осіб заволоділи його гаманцем, в якому були кошти. За даним фактом порушено кримінальне провадження за ч. 1 ст. 185 КК України.
 Санкція ч. 1 ст. 185 КК України передбачає штраф від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадські роботи на строк від вісімдесяти до двохсот сорока годин, або виправні роботи на строк до двох років, або арешт на строк до шести місяців, або позбавлення волі на строк до трьох років.
6 березня жителька с. Протопопівка помітила у своєму сараї відсутність мотка кабелю та електричного подовжувача. Із відповідною заявою вона звернулася до працівників поліції. У повідомленні потерпіла зазначила, що інцидент стався за участі невідомої особи, яка шляхом пошкодження навісного замка проникла до її сараю, звідки й вчинила крадіжку. За даним фактом порушено кримінальне провадження за ч. 3 ст. 185 КК України.
Санкція ч. 3 ст. 185 КК України передбачає позбавлення волі на строк від трьох до шести років.