У Діброві житель Протопопівки розгулював з револьвером і погрожував ним поліціянтам

Місяць тому Олександрійський міськрайонний суд виніс вирок у справі 36-річного інваліда 3-ї групи Віталія з Протопопівки, який, перебуваючи напідпитку у сусідній Діброві, розгулював з вогнепальною зброєю і погрожував нею патрульним. Про це йдеться в офіційному витязі з вироку Олександрійського міськрайонного суду.
За даними офіційного джерела, у вересні минулого року на автодорозі сполучення Глинськ-Олександрія-Петрове працівники патрульної служби зупинили добряче сп’янілого чоловіка. Той розгулював поблизу автобусної зупинки. Коли поліціянти почали з ним спілкуватися, то  виявили, що це мешканець сусідньої Протопопівки - безробітний Віталій. Його обстежили на кшталт вживання спиртних напоїв і задокументували адміністративний протокол. Але в ході оформлення документів Віталій витяг з лівої кишені шортів предмет, схожий на пістолет і коробку з патронами, погрожуючи патрульним.  Ті, у свою чергу, змушені були викликати на місце пригоди слідчо-оперативну групу. Остання й вилучила у порушника вогнепальну зброю, яку направила на експертизу. 
За висновками фахівців, предмет, виявлений слідчими у Віталія у селі Діброва, що зовні схожий на пістолет, - є гладкоствольною вогнепальною зброєю - шестирядним револьвером,  що застосовується під спортивно-мисливські патрони 5-го калібру. Такі популярні у спортивній та  мисливській нарізній стрільбі. Дану зброю Віталій зберігав вдома і також періодично носив з собою по вулиці,  не маючи на неї відповідних документів та дозволів.
Вчинивши протиправні дії, а саме носіння і зберігання вогнепальної зброї, чоловік порушив  ч.1 ст.263 Кримінального Кодексу України, і був притягнутий до кримінальної відповідальності.
Під час розгляду даного провадження в Олександрійському міськрайонному суді, Віталій свою провину у вчиненні даного злочину визнав повною мірою. Це перший подібний прецедент у його біографії. Про те свідчить і загальна характеристика чоловіка.
Тому рішенням суду Віталій отримав покарання у вигляді позбавлення волі строком на три роки (згідно з ч.1 ст 263 КК України), з  випробувальним терміном на рік. Протягом вказаного часу чоловік не повинен вчинити повторного злочину і виконати ряд покладених на нього зобов’язань. Мова йде про заборону  перетинати кордон України з метою виїзду за її межі на постійне місце проживання, а також повідомляти органи пробації про зміну місця свого проживання, роботи чи навчання, і згідно з чинним законодавством постійно з’являтися для реєстрації в органи пробації.  На процесуальні витрати зі злочинця у суді було стягнуто 1716 грн. Зброю і патрони, вилучені у Віталія, за законами України, мають знищити.