Квартиранти вибралися - ліжок не стало...


У період з 11 по 18 березня 2019 року до Олександрійського районного відділення поліції    надійшло 77 повідомлень від громадян, з яких до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено 15. За словами начальника Олександрійського РВП Віталія Кравцова, серед кримінальних правопорушень, зареєстрованих минулого тижня, 6 крадіжок, а також інші кримінальні правопорушення. 

  Крадіжки

21 березня до відділення поліції надійшло повідомлення від диспетчера «Кіровоградобленерго» про те, що під час планового огляду працівниками РЕМ було виявлено пошкодження кутників на електроопорі, яке вчинила невідома особа шляхом спроби демонтажу.  За даним фактом порушено кримінальне провадження за ч. 1 ст. 185 КК України.
 Того ж дня правоохоронці зафіксували ще одне повідомлення. Надійшло воно від жительки селища Приютівка. Жінка повідомила про те, що невідома особа у невстановлений період часу з її квартири викрала телевізійну приставку Т-2. За даним фактом порушено кримінальне провадження за ч. 1 ст. 185 КК України.
22 березня працівникам поліції про відсутність двох металевих ліжок, які заявниця помітила одразу після виїзду квартирантів, які винаймали у неї житло, сповістила потерпіла жителька селища Нова Прага. За даним фактом порушено кримінальне провадження за ч. 1 ст. 185 КК України.
22 березня до відділення поліції надійшло повідомлення від мешканця селища Нова Прага про те, що того ж дня біля місцевої селищної ради невідомі викрали велосипед. За даним фактом порушено кримінальне провадження за ч. 1 ст. 185 КК України.
Санкція ч. 1 ст. 185 КК України передбачає штраф від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадські роботи на строк від вісімдесяти до двохсот сорока годин, або виправні роботи на строк до двох років, або арешт на строк до шести місяців, або позбавлення волі на строк до трьох років.
23 березня за допомогою до правоохоронців звернувся олександрієць. Чоловік просив знайти винних у скоєнні крадіжки плити пічного опалення та двох каструль, які викрали із його нежилого дачного будинку, що розташований у с. Травневе, невідомі особи. За даним фактом порушено кримінальне провадження за ч. 3 ст. 185 КК України.
24 березня про крадіжку плити пічного опалення працівників поліції поінформував потерпілий від рук злодіїв житель селища Нова Прага. За даним фактом порушено кримінальне провадження за ч. 3 ст. 185 КК України.
Санкція ч. 3 ст. 185 КК України передбачає позбавлення волі на строк від трьох до шести років.