Крадії полюють на особисті речі жителів району

У період з 25 лютого по 4 березня 2019 року до Олександрійського районного відділення поліції надійшло 77 повідомлень від громадян, з яких до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено 14. Про це повідомив начальник Олександрійського РВП Віталій Кравцов. 

  Крадіжки

25 лютого до відділення поліції надійшло повідомлення від мешканки с. Головківка про те, що в ніч на 25.02.2019 р. невідома особа викрала з її двору велосипед та двох кролів. За даним фактом порушено кримінальне провадження за ч. 1 ст. 185 КК України.
26 лютого до працівників поліції за допомогою звернулася жителька с. Шарівка, яка скаржилася на те, що невідомі особи викрали з її городу 10 стовпчиків із нержавіючого металу. За даним фактом порушено кримінальне провадження за ч. 1 ст. 185 КК України.
Санкція ч. 1 ст. 185 КК України передбачає штраф від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадські роботи на строк від вісімдесяти до двохсот сорока годин, або виправні роботи на строк до двох років, або арешт на строк до шести місяців, або позбавлення волі на строк до трьох років.
25 лютого правоохоронці зафіксували звернення, яке надійшло до них від жительки с. Костянтинівка. Заявниця повідомила про те, що до її будинку (шляхом пошкодження вікна) проникла невідома особа, яка зірвала із стіни електропроводку та викрала її. За даним фактом порушено кримінальне провадження за ч. 3 ст. 185 КК України.
26 лютого про крадіжку коліс від велосипеда, що трапилася у с. Шарівка, правоохоронцям стало відомо від потерпілого, який звернувся до них із відповідною заявою. Чоловік стверджує, що невідома особа, шляхом пошкодження замка на дверях, проникла до його сараю, звідки і здійснила крадіжку. За даним фактом порушено кримінальне провадження за ч. 3 ст. 185 КК України.
26 лютого до відділення поліції надійшло повідомлення від жительки селища Нова Прага. У ньому йшлося про те, що невідома особа, пошкодивши прибій на дверях, проникла до сараю заявниці, звідки викрала металеві вироби. За даним фактом порушено кримінальне провадження за ч. 3 ст. 185 КК України.
2 березня  про відсутність двох бензопил у власному гаражі правоохоронців поінформував потерпілий мешканець селища Нова Прага, який постраждав від неправомірних дій крадіїв. На його переконання, невідома особа проникла до гаража, який розташований у дворі його будинку, звідки вкрала дві бензопили. За даним фактом порушено кримінальне провадження за ч. 3 ст. 185 КК України.
Санкція ч. 3 ст. 185 КК України передбачає  позбавлення волі на строк від трьох до шести років.