Житель села Косівка крав усе, що бачив — ​казани, комп’ютери, прикраси

З травня 2018-го і понад півроку безробітний і раніше судимий житель села Косівка, 33-річний Сергій, який офіційно зареєстрований у Глинському Світловодського району, скоїв на території сусідніх сіл і районів дев’ять інцидентів проти чужого майна і одне пограбування. Усі злочини здійснив, маючи не зняту та непогашену судимість у період умовно-дострокового звільнення. Тож поки його справа перебуває на розгляді в Олександрійському міськрайонному суді, злодію обрано запобіжний захід і тимчасове утримання у Кіровоградському СІЗО.

Так, в обвинувачувальному акті кримінального провадження відносно Сергія зазначається, що наживою для нього було переважно майно мешканців селища Приютівка та села Протопопівка.
Найчастіше злодій навідувався до дворів приютівчан. В одному із них поцупив кілька чавунних радіаторів, казанів та насос, загальною вартістю у понад 2400 грн. А в іншому — ​викрав старий електричний двигун, що коштує близько 800 грн. Та на досягнутому ніколи не зупинявся, бо почав нишпорити не лише на присадибних ділянках і сараях, а й перейшов у житлові приміщення.
Спершу досвідчений крадій розбив шибку вікна в одному із приватних будинків у Приютівці і виніс звідти 4 тис. грн. та золоті прикраси. І таким чином, спричинив цій родині збитки у майже 7400 грн. А потім «переключився» на багатоквартирне житло, дещо змінивши свою траєкторію. В одній із багатоповерхівок він поцупив стаціонарний комп’ютер із системним блоком та плазмовий телевізор.
Пересидівши кілька місяців вдома, злодій «перебрався» до сусідньої Протопопівки, де в одного з власників приватної садиби викрав 450 доларів США і золоті та срібні прикраси. Вже за пару тижнів у тому ж селі відкрито пограбував літню бабцю. Завітавши у її двір, неочікувано наткнувся на літнього дідуся, погрожуючи йому розправою, змусив залишити садибу. А потім відкрито пригрозивши і самій його власниці, забрав у неї 2750 грн. Після цього ще певний час фаховий крадій промишляв у селі Степанівка Олександрівського району та у самій Олександрії й сусідньому Маловисківському районі. Як і раніше, спеціалізувався на дрібних і середніх майнових крадіжках. І загалом по дев’яти інцидентах спричинив збитків на суму у понад 70 тис. грн. Один за одним потерпілі зверталися до правоохоронців із цивільними позовами. Але до того більшість речових доказів грабіжник встигав реалізувати чи вміло приховував, замітаючи сліди.
Додам, що обставин, які пом’якшують покарання у відношенні до злодія, слідчі не встановили. І також у обвинувачувальному акті пояснюють, що вперше був умовно засуджений у 2003-му. За два роки удруге притягнутий до кримінальної відповідальності і засуджений з відбуванням покарання.
Наразі ж, поки триватимуть судові розгляди даної (і досить об’ємної) справи, Сергій перебуватиме у слідчому ізоляторі.