Придбання на стихійних ринках продуктів харчування створює небезпеку для життя та здоров’я

Суха трава часто стає причиною виникнення пожеж, які фіксують і на ліквідацію яких виїжджають пожежні. Цю інформацію до відома учасників семінару — ​наради сільських і селищних голів довів начальник сектору цивільного захисту Олександрійського міськрайонного відділу Управління ДСНС у Кіровоградській області Олександр Королько. Також він повідомив, що серед пожеж, що трапляються у побуті, найбільшу кількість загиблих складають люди похилого віку, які погано пересуваються. Саме тому закликав відвідувати громадян даної категорії, проводити серед них роз’яснювальну роботу аби запобігти непоправній втраті.
До цього часу жителі району часто знаходять на своїх земельних та присадибних ділянках боєприпаси часів Другої світової війни. У разі ж подібних знахідок Олександр Володимирович рекомендував одразу телефонувати за номером 101 і викликати спеціалістів, які можуть безпечно знешкодити подібні знахідки.
Питанням боротьби із стихійною торгівлею був присвячений на нараді виступ начальника Олександрійського районного управління ГУ Держпродспоживслужби в Кіровоградській області Станіслава Лум’яника.
Він вкотре наголосив, що продукти харчування, які не пройшли лабораторний контроль, не мають відповідного маркування, не упаковані належним чином, не мають документів, що підтверджують їхню якість та безпечність вживання і реалізуються в місцях стихійної торгівлі створюють небезпеку для людини — ​можуть призвести до виникнення інфекційних захворювань та масових отруєнь. Захворювання можуть мати летальний результат.
Доповідач підкреслив, що особливо небезпечно купувати на стихійних ринках молоко та молочні продукти, м’ясо та м’ясні продукти, які, крім усього, повинні зберігатися у холодильниках. Тож Станіслав Васильович закликав купувати продукти харчування тільки в офіційних торговельних мережах. Це дасть змогу (за наявності торговельних чеків — ​авт.) у разі виникнення негараздів подати позов до суду на відшкодування завданих збитків або заподіяної шкоди здоров’ю.
Наостанок Станіслав Лум’яник нагадав присутнім сільським головам про необхідність проведення дослідження води в громадських колодязях. Адже на сьогоднішній день ця робота в районі проводиться дуже повільно.