Чим живеш, громадо

Андріївка. Три новеньких планшети (загальною вартістю понад 20 тис. грн), які було придбано за кошти бюджету сільської ради, нещодавно передав у місцевий дошкільний навчальний заклад «Ластівка» Андріївський сільський голова Віктор Близнюк. А за фінансової підтримки Андріївської сільської ради (профінансовано 7 тис. грн) у сільській бібліотеці з’явилося два нових вікна, а в Андріївському ФАПі проведено заміну вхідних дверей, на що додатково витрачено 11 тис. грн.
Лікарівка. 132 тис. грн. — ​у таку суму обійшовся Лікарівській сільській раді ремонт даху на двоповерховому багатоквартирному будинку, який розташований по вулиці Шевченка. Відновлювальні роботи на будівлі провели у 2019 році. А наприкінці минулого року у населеному пункті запрацював високошвидкісний Інтернет. Його поява у Лікарівці — ​результат злагодженої роботи Лікарівського сільського голови Олександра Терещенка із представниками компанії-надавача послуг «Шторм», у результаті якої було досягнуто спільної домовленості про підключення. Тепер до всесвітньої мережі під’єднані, зокрема, Лікарівський НВК, місцева бібліотека, пошта, сільська рада, сільськогосподарські підприємства.
Новоселівка. У населеному пункті триває поточний ремонт місцевого Будинку культури. Наразі облаштовують робочі кабінети, на що виділено із бюджету Новоселівської сільської ради 138 тис. грн. З нетерпінням у Новоселівці чекають приходу погожих весняних днів, адже тоді планують привести у відповідність і головне «обличчя» закладу — ​фасад Будинку культури. На це вже, за словами Новоселівського сільського голови Олександра Киви, передбачено кошти в сумі 180 тис. грн.
Добронадіївка. Набагато комфортніше віднині стало у Добронадіївському ДНЗ «Сонечко», адже у дошкільному навчальному закладі за кошти сільської ради (189 тис. грн) провели ремонт та утеплити підлогу. Вдалися до цих заходів задля уникнення втрат тепла, економії енергоресурсів і, звісно, для створення комфортних та затишних умов для виховання підростаючого покоління. Чимало планів має Добронадіївський сільський голова Володимир Коваленко і на весну. Серед головних з них — ​ремонт доріг у Добронадіївці, Зеленому Барвінку, ремонт Будинку культури.
Протопопівка. Нові сучасні світлодіодні світильники розпочали встановлювати на виконання доручення голови Приютівської громади Андрія Коломійцева. Зокрема, вже чотири світильники змонтовано по вулиці Козацькій, а загалом у планах встановити ще 23 світлоточки на вулицях - Шкільній, Фермерській, Клубній, Козацькій.
Роботи проводяться комунальним підприємством «Водолій» Приютівської селищної ради.
Також у планах комунальників передбачена наступна черга робіт, у рамках якої будуть придбані близько 30 нових стовпів, на які встановлюватимуть сучасні світлодіодні світильники, інформує сайт Приютівської ОТГ. Нагадаємо, роботи з реконструкції вже проведені у Войнівському старостинському окрузі, де оновлено 16 світильників.
Нова Прага. Футбольна команда «Нова Прага» впевнено захищає честь своєї громади. 23 лютого на базі КСК «Олімп» відбувся матч VІ туру чемпіонату Олександрійського району з міні-футболу на приз ТОВ «УКРАГРОКОМ», у якому команда «Нова Прага» виграла в «Головківки» з результатом 4:3. Також з позитивним результатом для новопразьців – 5:3 пройшла і попередня гра з командою «Олімп». Наразі «Нова Прага» упевнено тримає 2 місце в групі Б.
Наступна гра новопразької команди відбудеться 3 березня 2019 року о 12.00 год на базі КСК «Олімп» проти команди «Аметист-88».