Вісник громад

Відзнаки Президента – 
жителям Олександрійщини
Жителі Нової Праги Андрій Шумило та Андрій Осьмак отримали відзнаки Президента України «За участь в антитерористичній операції». Церемонія вручення відбулася 18 лютого перед початком роботи дев'ятої сесії Новопразької об’єднаної громади. Почесну місію виконав селищний голова Богдан Куруп. 

Вшанували учасників Афганської війни
Ювілейні медалі «Честь. Мужність. Пам'ять» та нагрудні знаки отримали воїни-інтернаціоналісти, що проживають у селах: Головківка, Войнівка, Протопопівка, Бутівське з нагоди 30-х роковин виведення військ з Афганістану, інформує сайт Приютівської  громади.  
Крім того, вони  взяли участь в урочистих заходах «Відлуння пам’яті афганської війни»,  що  відбулися в Олександрійському районному будинку культури. Під час дійства воїнам-афганцям вручили ювілейні нагороди, Почесні грамоти з врученням нагрудних знаків, Грамоти, Подяки райдержадміністрації та районної ради.
Також воїнів - афганців, жителів селища Приютівка - Віктора Гуртового, Сергія Бердника, Андрія Загорулька, жителя села Костянтинівка Анатолія Чорного та голову Олександрійської районної спілки ветеранів війни в Афганістані Валентина Кондрескула запросили в  Користівську загальноосвітню школу І-ІІІ ступенів  на тематичний захід «Афганістан - це рана, що болить», щоб вшанувати імена учасників бойових дій та пом'янути тих, хто загинув у війні, хто назавжди залишиться болем у серцях нашого народу.
Учні школи презентували гостям літературно-музичну композицію. Лунали душевні слова про воїнів-інтернаціоналістів, слова вдячності за їхній подвиг, афганські пісні у виконанні учениці 10 класу Ірини Яковлєвої та гостя заходу Віктора Гуртового.

У Новопразькій об’єднаній громаді відбулася дев’ята сесія сьомого скликання
18 лютого 2019 року в Новопразькій об’єднаній громаді відбулася дев’ята сесія сьомого скликання.  У роботі сесії  взяли участь 22 депутати. На порядку денному було 28 питань. З усіх ухвалені позитивні рішення. Зокрема, депутати розглянули та ухвалили План роботи Новопразької селищної ради на 2019 рік, нову редакцію Статуту Новопразького комунального підприємства; затвердили виконання бюджетів за 2018 рік Новопразької селищної, Шарівської і Пантазіївської сільських рад. Внесли зміни та доповнення до Програми благоустрою населених пунктів Новопразької селищної ради та Програми економічного і соціального розвитку Новопразької селищної ради на 2019 рік. Ухвалили зміни до бюджету Новопразької селищної об’єднаної територіальної громади на 2019 рік. Та традиційно прийняли низку земельних рішень. 
  Усі питання  попередньо розглянуті на засіданні постійних комісій.