Мобільні телефони набирають популярності серед наживи крадіїв

У період із 11 по 18 лютого 2019 року до Олександрійського районного відділення поліції надійшло 60 повідомлень від громадян, з яких до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено 11. Серед кримінальних правопорушень, зареєстрованих минулого тижня, 4 крадіжки, а також інші кримінальні правопорушення.
  Крадіжки
9 лютого про крадіжку водяного насоса, який був придатний до використання, і який поцупили невідомі особи із приватного гаража, що належав жительці с. Ясинуватка,  правоохоронцям сповістила сама потерпіла. За даним фактом порушено кримінальне провадження за ч. 1 ст. 185 КК України.
16 лютого працівники поліції зафіксували звернення, яке надійшло до них від жителя с. Протопопівка. Чоловік скаржився, що став жертвою крадіїв, які поцупили з його будинку мобільний телефон. За даним фактом порушено кримінальне провадження за ч. 1 ст. 185 КК України.
17 лютого до відділення поліції надійшло повідомлення від мешканця с. Березівка про те, що того ж дня з його домоволодіння викрали мобільний телефон. За даним фактом порушено кримінальне провадження за ч. 1 ст. 185 КК України.
Санкція ч. 1 ст. 185 КК України передбачає штраф від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадські роботи на строк від вісімдесяти до двохсот сорока годин, або виправні роботи на строк до двох років, або арешт на строк до шести місяців, або позбавлення волі на строк до трьох років.
 Ноутбука, обігрівача, електричного подовжувача — усіх цих речей позбулася жителька селища Нова Прага внаслідок неправомірних дій крадія, який незаконним шляхом проник до її квартири та заволодів майном. Із відповідною заявою 12 лютого  жінка звернулася до відділу поліції. За даним фактом порушено кримінальне провадження за ч. 3 ст. 185 КК України.
Санкція ч. 3 ст. 185 КК України передбачає позбавлення волі на строк від трьох до шести років.