Бюджет новоутвореної громади складає майже 19 мільйонів

Головний фінансовий документ Попельнастівської ОТГ — бюджет у розмірі майже 19 млн. грн, було затверджено минулого тижня на першій сесії Попельнастівської ОТГ. Ще торік, до утворення громади, бюджет усіх разом взятих населених пунктів, які  увійшли до складу новоствороної ОТГ, загалом складав близько 9 млн. грн.

Коментуючи хід сесії, Попельнастівський сільський голова Олег Волянський, відзначив, що складалася вона із двох пленарних засідань, на яких було прийнято низку важливих для життєзабезпечення громади рішень. Серед них, зокрема, прийнято цільові програми, які стосуються забезпечення соціальної підтримки учасників АТО, ветеранів АТО та ОСС, надання одноразової матеріальної допомоги, забезпечення пільгового проїзду, благоустрою громади та багато інших.
Також під час сесії новообрані депутати Попельнастівської ОТГ, яких налічується 14 осіб, прийняли присягу. У депутатському корпусі новообраної ради найбільша кількість представників від Попельнастого. Крім того, у ході голосування було обрано секретаря сільської ради, нею стала Тетяна Озерна (яка до цього часу обіймала аналогічну посаду у Попельнастівській сільській раді), а також виконавчий комітет ради. До складу останнього увійшли виконуюча обов’язки старости Травневського старостинського округу Надія Ковтонюк та виконуюча обов’язки старости Долинського старостинського округу Віта Боцман, а також представники освітньої, медичної галузі, агроформувань та одноосібників.
Загалом, у ході першої сесії Попельнастівської ОТГ було розглянуто 27 питань порядку денного. На Олександрійщині це вже третя об’єднана територіальна громада. Що стосується закладів соціальної сфери, які знаходяться на території Попельнастівської ОТГ, то вони залишаться на балансі тих організацій, що й раніше, але фінансування на їхнє утримання тепер надаватиме Попельнастівська ОТГ.
На ексклюзивне запитання «Сільського вісника», хто з посадовців району та області привітав Олега Волянського із обранням головою ОТГ, він відзначив, що всі друзі, соратники та однодумці, на чию підтримку він розраховував. При цьому ніяких прізвищ, на жаль, він не назвав.