Богдан Куруп: Сподіваюся у наступному році реалізувати ще більше необхідних для громади проектів

Важливі рішення для життєдіяльності громади ухвалили депутати Новопразької селищної ради на своєму пленарному засіданні у п’ятницю, 21 грудня. Серед низки невідкладних документів — селищний бюджет на наступний рік і програма соціального і економічного розвитку.

Детальніше про ухвалені рішення «Сільському віснику» розповів селищний голова Богдан Куруп. 
Він підкреслив, що крім базових документів — бюджету і програми соцекономрозвитку — за якими громада житиме у наступному році, ухвалені й програми за профільними напрямками. Зокрема, програми з благоустрою; розвитку комунального господарства; підтримки фізичної культури і спорту; з проведення культмасових заходів; соціального захисту населення; компенсації пільгового проїзду громадян; охорони навколишнього природного середовища і т. і., що дозволить фінансувати за цільовим призначенням практично усі сфери життєдіяльності Новопразької ОТГ. 

Важливо, що бюджет селища збільшиться щонайменше на 30 млн грн і складатиме більше 54 млн гривень (на початок 2018 року — 11 млн 115 тис грн). Збільшення відбудетеся за рахунок податку з доходів фізичних осіб, який раніше зараховувався до районного бюджету, а з наступного року — до бюджету Новопразької селищної ради. «Бюджет збалансований, — говорить Богдан Куруп, — і передбачає 100 % виплату заробітних плат працівникам бюджетної сфери - дошкільних закладів, бібліотечної мережі, дитячої музичної школи, а також - витрати на енергоносії. Тобто, у бюджеті на наступний рік передбачені усі обов’язкові видатки на утримання закладів соціальної сфери. 
Важливо, що маємо кошти і на подальшу реконструкцію вуличного освітлення по двох КТП, для яких вже розроблена проектно – кошторисна документація. На ці потреби з бюджету — 2019 будуть виділені 1,5 млн грн. Передбачили також кошти і на ремонти доріг по селах Шарівка, Пантазіївка, Гайове, Квітневе та у селищі Нова Прага. Значні видатки передбачили й на благоустрій наших населених пунктів. Ці заходи включатимуть озеленення території, створення спеціальних майданчиків для збору сміття, і найважливіше — придбання спецтехніки — сміттєвоза і трактора з причепом. Зокрема, у цьому питанні розраховуємо на підтримку обласної влади та сприяння нашого народного депутата», — підкреслив мій співрозмовник і додав:. «У наступному році продовжимо роботи з реконструкції системи водопостачання на трьох вулицях, де передбачається повна заміна непридатних для використання чавунних і азбестових водопровідних труб. Це дуже актуальне питання, бо напряму впливає на здоров’я наших людей. А тому реконструкція системи водопостачання — серед наших пріоритетів. Як, власне, всі інші питання, про які щойно була мова», — резюмував Богдан Куруп. 
Він також висловив сподівання, що у наступному році бюджет селища наповнюватиметься не гірше, ніж у 2018 році. А значить — буде можливість зробити ще більше важливих для громади справ.