У Протопопівці відкрили амбулаторію

6 грудня у с. Протопопівка Приютівської об’єднаної територіальної громади відбулася довгоочікувана подія — ​відкриття амбулаторії загальної практики — ​сімейної медицини. Це перший в Україні заклад відкритий у рамках реформи сільської медицини. Будівництво амбулаторії було здійснено всього за 4 місяці. Загальна вартість будівництва склала майже 6 млн грн.

З нагоди відкриття у Протопопівку завітали поважні гості. Демонструючи нову лікарню, з її роботою в дії голову обласної державної адміністрації Сергія Кузьменка та присутніх ознайомив головний лікар КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги Олександрійської районної ради» Олександр Гірник. Він розповів, що Протопопівська амбулаторія загальної практики сімейної медицини обслуговує населення сіл: Протопопівки, Діброви, Березівки, Ягідного. У приміщенні новозбудованої лікарської амбулаторії знаходиться реєстратура, оглядова кімната, кабінет лікаря-терапевта, перев'язувальна, кімната щеплень, кабінет сімейного лікаря, кімната для персоналу та підсобні приміщення.
Далі у кабінеті сімейного лікаря Віталія Ізотова (на фото) Сергій Кузьменко перевірив, як на практиці здійснюється вихід на телезв’язок з обласною лікарнею.
У ході знайомства із амбулаторією загальної практики сімейної медицини Сергій Кузьменко відвідав також житлову частину приміщення, яка призначена для проживання сімейного лікаря. Оскільки медик, який працює в амбулаторії, забезпечений власним житлом, то дана частина приміщення ще потребує доукомплектування.
У дієвості та функціональності санітарного автомобіля, яким забезпечена нова Протопопівська амбулаторія загальної практики сімейної медицини мав змогу особисто переконатися Сергій Кузьменко, який протестував автомобіль — ​завів та посидів у його салоні.
Коментуючи відкриття новозбудованої медзакладу у Протопопівці, голова облдержадміністрації відзначив, що переваги Протопопівської амбулаторії загальної практики сімейної медицини, на його думку, полягають у тому, що місцеві жителі можуть отримати необхідну медичну допомогу на первинному рівні за місцем свого проживання, а вже потім у разі необхідності звертатися до медичного закладу вищого рівня.
Додамо, що серед гостей заходу також були директор департаменту охорони здоров'я облдержадміністрації Олег Рибальченко, перший заступник голови Олександрійської райдержадміністрації Юрій Коваль, керівник апарату райдержадміністрації Олександр Лисенко, голова районної ради Ольга Коріненко, Приютівський селищний голова Андрій Коломійцев, головний лікар Олександрійської центральної районної лікарні Валентина Гарагуля.