Відбулася тридцять друга сесія районної ради

30 листопада відбулася тридцять друга сесія Олександрійської районної ради. Відкрила і провела її голова районної ради Ольга Коріненко. На порядку денному сесії було більше 15 питань, проекти рішень з яких депутати попередньо розглянули на спільному засіданні депутатських комісій, що відбулося того дня під головуванням Любові Замкової, голови депутатської комісії з питань діяльності ради, депутатської етики, регламенту, законності діяльності рухів, об'єднань громадян та адміністративно-територіального устрою.

На пленарному засіданні першим питанням депутати заслухали розлогий звіт голови районної ради про роботу депутатського корпусу упродовж 2018 року.  Звіт Ольги Коріненко депутати взяли до відома, ухваливши з цього приводу відповідне рішення. Наступним пунктом йшлося про стан реалізації Стратегії економічного і соціального розвитку Олександрійського району на 2013–2020 роки, про що поінформувала депутаський корпус Ірина Кравчук, начальника відділу економічного розвитку і торгівлі РДА.
Далі сесія ухвалила рішення щодо виконання двох районних програм, що діють з 2016 до 2020 років, а саме програми цивільного захисту та енергоефективності Олександрійського району. Детально поінформували з цих питань Інна Острівна, головний спеціаліст сектору з питань цивільного захисту та охорони праці РДА та Юрій Кас’яненко, начальник відділу містобудування, архітектури, житлово — ​комунального господарства та будівництва РДА.
Під час пленарного засідання депутати також внесли відповідні зміни до районного бюджету на поточний рік; затвердили Статут комунальної установи «Олександрійський районний центр із обслуговування закладів освіти».
Наступними рішеннями сесія передала будівлі закладів освіти, охорони здоров’я зі спільної власності територіальних громад сіл, селищ Олександрійського району до комунальної власності Новопразької та Приютівської селищних рад.
Також депутати схвалили пропозиції щодо проекту Закону України від 23.11.2018 року № 933 «Про зміну меж районів Кіровоградської області», внесеного народними депутатами О. Горбуновим, М. Федоруком, А. Рекою. У своїх пропозиціях депутати районної ради, зокрема, зазначили, що у разі прийняття зазначеного законопроекту, як Закону, в якому пропонується утворити в Кіровоградській області три райони — ​Олександрійський, Кропивницький та Голованівський, — ​Пантазіївська сільська рада Знам’янського району, що нині увійшла до складу Новопразької ОТГ, увійде не до Олександрійського, а до Кропивницького району. Що суперечить ЗУ «Про добровільне об’єднання територіальних громад». Тому, на переконання районних депутатів, зазначений вище законопроект доречно було б розглянути після розгляду та прийняття іншого законопроекту — ​«Про порядок утворення, ліквідації, встановлення і зміни меж районів». Стосовно даного питання депутати вирішили направити свої пропозиції до Кіровоградської облради та комітету Верховної Ради України з питань державного будівництва регіональної політики та місцевого самоврядування.
Того дня на сесії прийнято низку технічних рішень. Розглянувши усі питання черги денної, сесія закінчила свою роботу.