Почастішали випадки розкрадання майна ПАТ «Укртелеком»

У період з 26 листопада по 3 грудня 2018 року до Олександрійського районного відділення поліції надійшло 75 повідомлень від громадян, з яких до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено 12. Про це повідомив начальник Олександрійського РВП Віталій Кравцов. Серед кримінальних правопорушень, зареєстрованих минулого тижня, 5 крадіжок, а також інші кримінальні правопорушення.

Крадіжки

26 листопада до відділення поліції надійшло повідомлення від диспетчера ПАТ «Укртелеком» про те, що під час огляду опори в с. Протопопівка  виявлено крадіжку телефонного кабеля. За даним фактом порушено кримінальне провадження за ч. 1 ст. 185 КК України.
28 листопада про крадіжку невідомими особами телефонного кабеля у с. Недогарки, що сталася в ніч на 28.11.2018 року правоохоронцям повідомив диспетчер ПАТ «Укртелеком». За даним фактом порушено кримінальне провадження за ч. 1 ст. 185 КК України.
1 грудня працівники поліції зафіксували повідомлення, що надійшло до них від жителя селища Приютівка. В заяві чоловік зазначив, що 1.12.2018 року близько 20 -ї години, перебуваючи на залізничному вокзалі ст. Користівка Одеської залізниці, залишив свій рюкзак з особистими речами, а коли повернувся через деякий час, виявив його відсутність. За даним фактом порушено кримінальне провадження за ч. 1 ст. 185 КК України.
Санкція ч. 1 ст. 185 КК України передбачає штраф від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадські роботи на строк від вісімдесяти до двохсот сорока годин, або виправні роботи на строк до двох років, або арешт на строк до шести місяців, або позбавлення волі на строк до трьох років.
26 листопада із заявою до відділення поліції звернулася жителька с. Головківка. Постраждала скаржилася на те, що в ніч на 26.11.2018 невідома особа таємно, шляхом пошкодження віконного скла, проникла до її будинку, звідки викрала металевий лист пічного опалення. За даним фактом порушено кримінальне провадження за ч. 3 ст. 185 КК України.
28 листопада  по допомогу до працівників поліції звернувся житель Олександрії. Чоловік повідомив про крадіжку особистого майна, що сталася у його дачному будинку, який знаходиться у с. Новоолексіївка. Надувний гумовий човен, бензокосу, бензопилу — ці речі викрала у постраждалого невідома особа  шляхом розбиття віконного скла та проникнення всередину будинка.
За даним фактом порушено кримінальне провадження за ч. 3 ст. 185 КК України.
Санкція ч. 3 ст. 185 КК України передбачає позбавлення волі на строк від трьох до шести років.