Сніжить: 13 населених пунктів Олександрійського району знеструмлено внаслідок негоди (уточнена інформація)

Умовне фото
Внаслідок ускладнення погодних умов у восьми областях України знеструмлено 128 населених пунктів, з них - 43 у Кіровоградській області.   Про це повідомив ДСНС у вівторок, 25 грудня. В інформації зазначалося, що внаслідок поривів вітру, дощу та мокрого снігу немає енергопостачання також у 46 населених пунктах Дніпропетровської області, Миколаївській — 16, Чернівецькій — 8, Київській — 6, Черкаській — 5, Запорізькій — 2 і Чернігівській областях — 2 населених пункти. До відновлення електропостачання залучено бригади обленерго.

Рух автомобільного транспорту на автодорогах забезпечували працівники «Укравтодору».  Загалом, задіяно було 2181 особу і 1600 одиниць техніки, інформували в ДСНС.

Оперативність та злагодженість дій, спрямованих на подолання наслідків зимової негоди на території Олександрійського району, продемонстрували працівники Другого Державного пожежно-рятувального загону Управління державної служби з надзвичайної ситуації України у Кіровоградській області. Протягом доби з 24 по 25 грудня вони надавали допомогу з буксирування автотранспорту усім водіям, яких негода застала в дорозі. Так, силами рятувальників було звільнено від снігових заторів на трасі Знам’янка-Луганськ-Ізварино 50 легкових та 45 вантажних автомобілів, на трасі Олександрія-Дніпропетровськ — 8 вантажних автомобілів, на трасі Олександрія-Полтава — 15 легкових та 8 вантажних автомобілів. Всього було задіяно 31 чоловік особового складу Другого Державного пожежно-рятувального загону Управління державної служби з надзвичайної ситуації України у Кіровоградській області та 8 одиниць спецтехніки. Наразі рух автотранспорту відновлено.

Через складні погодні умови 13 населених пунктів Олександрійського району було повністю знеструмлено та ще сім сіл частково залишилися без світла. Наразі ведуться роботи з відновлення електропостачання. У новорічну ніч в Україні синоптики обіцяють сніг.
PS. Станом на 29 грудня електропостачання відновлено у всіх населених пунктах Олександрійського району. На даний час працівники Другого Державного пожежно-рятувального загону Управління державної служби з надзвичайної ситуації України у Кіровоградській області з допомогою спецтехніки звільняють від снігу дороги у Бандурівці, Морозівці, Пантаївці, Ясинуватці.