Новини звідусіль

Відбудеться сесія районної ради

Відповідно до розпорядження голови Олександрійської районної ради 30 листопада 2018 року о 10 годині в Олександрії відбудеться тридцять друга сесія районної ради, йдеться в офіційному повідомленні.

Планується, що на сесії прозвітує голова районної ради, буде розглянуто стан реалізації Стратегії економічного й соціального розвитку Олександрійського району на 2013–2020 роки, та будуть внесені зміни до районного бюджету на 2018 рік. Крім цього, у порядку денному сесії передбачені й інші питання.
На сесію запрошуються керівники структурних підрозділів районної державної адміністрації, депутати обласної ради, сільські, селищні голови, старости, представники засобів масової інформації.

Першу в Україні амбулаторію незабаром введуть в експлуатацію

Амбулаторію, збудовану в рамках президентської ініціативи «Сільська медицина» в селі Протопопівка Приютівської ОТГ невдовзі введуть в експлуатацію. Цю подію анонсував голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко у понеділок під час апаратної наради.
«Переконаний, що на цьому тижні будемо мати можливість передати її медикам і розпочати надання послуг. Сподіваюсь представники Уряду обов’язково завітають на Кіровоградщину, щоб переконатись у виконанні завдання, яке поставив Президент України", — сказав керівник області.
Що стосується інших 17 амбулаторій, голова ОДА зазначив, що на кожному об’єкті тривають активні будівельні роботи. «Навіть будівництво амбулаторій, що стартувало в жовтні — ​в гарному динамічному стані. Переконаний, що до кінця року ми завершимо усі роботи», — ​підкреслив Сергій Кузьменко.
Нагадаємо, на Олександрійщині, а саме у селі Червона Кам’янка, будується ще одна сільська амбулаторія.
Коли верстався номер, стало відомо, що відкриття Протопопівської амбулаторії переноситься на наступний тиждень. Очікується, що у заході візьме участь віце-прем'єр-міністр Геннадій Зубко. Саме під його графік і підлаштовують відкриття медичної установи.

Національна спілка журналістів України й видавці вимагають звільнити Ігоря Смілянського з посади гендиректора ПАТ «Укрпошта»

Національна спілка журналістів України та профільні медіа-об’єднання — ​Українська асоціація медіа бізнесу і Асоціація «Незалежні регіональні видавці України» — ​та редакції українських газет і журналів звертаються до Президента України Петра Порошенка з вимогою звільнити керівника ПАТ «Укрпошта» Ігоря Смілянського. 
Серед редакцій національних та місцевих газет, які першими підтримали публічну вимогу звільнити Ігоря Смілянського: «Голос України», «Сегодня», «Сільські вісті», «Факты и комментарии», «Вечерняя Одесса», «Ехо» (Житомир), «Селянська газета» (Харків), «Подільські вісті» (Хмельницький), «Приазовский рабочий» (Маріуполь), «Черкаський край», «Діалог» (Кропивницький)… До вимог колег приєднується і Олександрійська районна газета «Сільський вісник».
Головною претензією до керівництва ПАТ «Укрпошта» газетярі називають суттєве скорочення ринку передплати: за останні 3 роки — ​на 3 млн. примірників, тобто на 27 відсотків. «Ми вважаємо — ​це наслідок недолугої роботи Укрпошти під керівництвом пана Смілянського Нинішня якість доставки друкованих ЗМІ не витримує жодної критики, бо набули вже системного характеру випадки доставки передплаченої преси раз на тиждень і з запізненням до тижня.
Масове закриття поштових відділень і скорочення листонош під офіційним приводом «переведення роботи відділень на пересувний формат» призводять до соціальної напруги й критичного скорочення обсягів передплати преси», — ​ідеться у зверненні до Президента України.