Силами волонтерів реставрують головну залу «VashArt»

З 23 вересня по 7 жовтня в Олександрійській галереї «VashArt» працюватиме група з 30 волонтерів від Культурно-освітнього проекту «БУР» Львівської освітньої фундації. Гуртом реставруватимуть головну залу закладу загальною площею у 83 кв.м. За планом працюватимуть два тижні. Про це 18 вересня на прес-конференції для місцевих ЗМІ повідомила координаторка проекту Віра Пасішнюк.

«Наприкінці 2017-го у проект було подано 93 заяви з різних міст. Але відібрали ми лише 20, у тому числі й Олександрію, — каже Віра. — Взимку відвідали Олександрію й попередньо розглянули ініціативу, зробивши певні підрахунки по закупівлі будівельних матеріалів. Їх придбаємо за рахунок фонду».
Проект «Будуємо Україну разом» ідеологічно дуже цікавий. Він умовно розділений на дві складові — першу половину дня волонтери зазвичай присвячують роботі, а другу — дозвіллю.
«До обіду ми займатимемося ремонтом галереї «VashArt» та облаштуванням житла малозабезпечених олександрійських родин, обраних на підставі візитів членів команди, — підкреслює Віра. — Також у планах створення у місті одного-двох муралів. А вже у другій половині дня ми планово влаштовуємо собі дозвілля і знайомство з Олександрією, у якій працюємо. Традиційно оглядаємо найцікавіші архітектурні пам’ятки, освітні й культурні заклади. Маємо добре знати нашу країну. А тому вчимося гуртом поєднувати корисне з приємним».
Додам, що за чотири роки існування команди «Будуємо Україну разом» проект відвідав 30 міст, залучивши до реалізації своїх ідей 1390 унікальних волонтерів, силами яких відремонтовано 144 помешкання. Також волонтерами створено більше півсотні громадських просторів та стільки ж настінних малюнків і муралів.