В унісон з усією державою



Кожного року 23 серпня українці відзначають День державного прапора країни, а 24 серпня — День Незалежності. 23 серпня в унісон з усією державою, відбулася урочиста церемонія підняття державного прапора перед будівлею Олександрійської РДА та районної ради. Захід відкрив Олександр Безкровний, заступник голови Олександрійської РДА та Ольга Коріненко, голова Олександрійської райради. Їм цьогоріч випала честь урочисто підняти синьо-жовтий стяг над будівлею районної державної адміністрації.

Потому урочистості з нагоди обох свят продовжилися в Олександрійському районному Будинку культури. На подвір’ї закладу на гостей чекала оригінальна мистецька акція. Школярі району малювали образи своєї квітучої Батьківщини. Кращі були відзначені подяками.
А потім у концертній залі РБК близько півсотні працівників провідних сільськогосподарських підприємств та державних установ і організацій району були відзначені почесними грамотами і подяками. На учасників святкувань чекала змістовна концертно-розважальна програма. Запрошені були задоволені.
Нагадаємо, що свято Державного прапору було засновано в 2004 році Президентом Леонідом Кучмою. Однак історія українського прапора розпочалася задовго до цього. Першим задокументованим використанням жовтого та синього кольорів був герб Львівської землі. А ось перше офіційне визнання синьо-жовтого прапора — 22 березня 1918 року, коли Центральна Рада прийняла Закон, затвердивши поєднання жовтого і блакитного кольорів, як прапора Української Народної Республіки. 23 серпня 1991 року, після провалу путчу в Москві, група народних депутатів внесла синьо-жовтий український прапор до сесійної зали Верховної Ради. Він досі, як реліквія, зберігається під склом у музеї Верховної Ради України.