Головне — працювати на розвиток території

Новопразька об’єднана територіальна громада (ОТГ), що  утворена 29 квітня поточного року, наразі успішно працює та поступово втілює в життя намічені плани. Вже відбулося три пленарних засідання новоствореної ОТГ, на яких розглянуто низку важливих для життєдіяльності громади питань та прийнято відповідні рішення.
На другому пленарному засіданні секретарем селищної ради   депутати обрали Василя Анатолійовича Гейка (на фото), педагога за освітою, який працював у Новопразькому НВК. Додамо, що під час першої сесії  його кандидатура не набрала необхідної кількості голосів.

Нині ми  поцікавилися у Василя Анатолійовича, як йому працюється на новій посаді.
Чоловік розповів, що він уродженець Новгородківського району Кіровоградської області, але так склалися життєві обставини, що свого часу його батьки переїхали на постійне місце проживання до Нової Праги. Після здобуття повної загальної середньої освіти він вступив на навчання до Кіровоградського державного педагогічного інституту ім. О.Пушкіна (нині ім. В. Винниченка), де отримав кваліфікацію вчителя початкових класів. Педагогічній діяльності у школах Кропивницького Василь Гейко загалом присвятив майже 20 років. Працював вчителем початкових класів, заступником директора з навчально-виховної роботи початкових класів.
Згодом за сімейними обставинами йому довелося повернутися на Олександрійщину, у Нову Прагу. Спочатку деякий час вчителював у с. Світлопіллі, потім у Новопразькій школі (нины Новопразький НВК), де три роки поспіль обіймав посаду директора навчального закладу. А пізніше працював заступником директора з виховної роботи в Новопразькій школі-інтернаті, звідки вийшов на пенсію за вислугою років.
– Чи то працюючи в школі, чи вже будучи на пенсії за вислугою років, я завжди  мав активну життєву позицію. Був не байдужим до того, що відбувається у Новій Празі. Зокрема, брав безпосередню участь у благоустрої території населеного пункту: разом із місцевими активістами проводив прибирання території, висаджував квіти, а в ході виконання цих громадських робіт ми багато спілкувалися та обговорювали нагальні проблеми нашого селища, — говорить Василь Гейко. — Часто односельці зверталися до мене за порадою і допомогою у вирішенні різних питань. Я намагався по можливості завжди їм допомагати.
За словами Василя Гейка, саме односельці спонукали його балотуватися у депутати Новопразької ОТГ. І тепер,  ставши депутатом, він має  більше повноважень та можливостей впливати на прийняття важливих рішень для забезпечення гідної життєдіяльності території.
Нині, характеризуючи свою співпрацю із депутатським корпусом Новопразької ОТГ, Василь Анатолійович зазначає:
– Серед депутатів нашої ОТГ немає байдужих і пасивних, усі ми, незалежно від фракційного розподілу, намагаємося консолідувати зусилля заради вирішення нагальних проблем жителів Новопразької ОТГ. — Прийняття тих чи інших важливих для громади рішень відбувається на сесіях, яким передує обов’язкове погодження даних питань на постійних комісіях нашої ради. Головне — всі ми  працюємо на спільний результат — покращення добробуту жителів населених пунктів, які увійшли до складу Новопразької ОТГ, розвиток  та розбудову території.