Квітковим раєм охоче ділюся з іншими

 Садове квітникарство сьогодні — пристрасть мільйонів людей у всьому світі. У вирощуванні квітів знайшла себе і наша землячка — 32-річна Тетяна Кузьменко, в. о. старости Головківської сільради. Більше 10 років розводить садові квіти вдома. Має на клумбах однорічні та багаторічні рослини. Каже, що любить отримати задоволення від життя і після трудових буднів поринути у вир краси і безтурботності. Вважає себе садівником-любителем.

«Спершу мої клумби вирізнялися квітами-однорічками. Кожної весни та літа на них майоріли крокуси, шафрани, тюльпани, петунії, айстри, чорнобривці та маки, — говорить вона. — Але квітникарство займає дуже багато вільного часу, і з роками я перейшла на багаторічні види рослин. Зараз у садку до 20 видів лілій та лілейників, 120 кущів троянд. Розводжу різні сорти, і постійно декорую клумби новими. Кожного року докуповую ті, яких у мене ще немає».
Перші свої саджанці Таня отримувала в дарунок від бабусі, деякими ділилися сусіди, а окремі сама купувала. «Знайшла через соцмережі цікаву квітникарку з Хмельницького, — продовжує вона. — У неї багаторічний практичний досвід і прекрасний вибір квітів. Замовляла лілії та троянди. Також купувала їх через інтернет-видання «Інтер-флора».
Декоративне квітникарство — то не лише придбання нових сортів і скурпульозний їх догляд, це також і удобрення рослин та якісний їх полив.
«Поливати клумби мені завжди допомагає старший 13-річний син Саша, а полоти — 7-річний Женя, — розповідає Тетяна. — Як не встигаю, то обоє на квітниках господарюють. Але розведенням саджанців займаюся сама. Компоную невеликі композиції, збільшую загальні площі. Дуже люблю, коли у дворі багато квітів і також люблю їх дарувати. Квітковим раєм охоче ділюся з іншими — ніколи не шкодую букетів для друзів чи знайомих».